23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βλάσιος στο basketa.gr: «Η θέληση και το πάθος το κάνουν εύκολο»

Ιδανικό ξεκίνημα έχει κάνει η Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας που διεξάγεται στην Σόφια. Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου έχουν το απόλυτο με τρεις νίκες στον Α' Όμιλο, κερδίζοντας άνετα Λευκορωσία, Βέλγιο και Ρουμανία.

Στο ρεπό της ομάδας, το basketa.gr μίλησε με τον 16χρονο γκαρντ Κώστα Βλάσιο (7 π., 1 ριμπ. και 2.3 ασ. σε 3 αγώνες) για τον στόχο της ανόδου και την ευρύτερη πορεία της Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του διεθνούς άσου του Δούκα:

-Έχετε φτάσει σε ένα άνετο 3/3; Είναι όντως τόσο εύκολο ή η ομάδα το κάνει να φαίνεται;

«Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και πιστεύω αυτό που κάνει να φαίνεται εύκολο το 3/3 είναι η θέληση και το πάθος που υπάρχει στην ομάδα».

-Ο στόχος της ανόδου είναι πολύ σημαντικός, ποσό δύσκολο είναι να έχετε την απαιτουμένη συγκέντρωση;

«Είναι όντως πολύ δύσκολο να έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση , οι προπονητές μας βοηθούν παρά πολύ σε αυτό το κομμάτι και μας πιέζουν ώστε να μην ξεφύγουμε από τον στόχο μας που φυσικά είναι η άνοδος».

-Ματς με το ματς αποδεικνύει η Εθνική πως ανήκει στην ελίτ και στην Α’Κατηγορια;

«Θεωρώ πως βάση επιπέδου, η ομάδα ανήκει στην Α’Κατηγορία, άλλωστε αυτό το αποδείξαμε στα φιλικά όπου παίξαμε με καλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας όπως η Γερμανία, η Σλοβενία και η Ιταλία και ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, καθώς νικήσαμε σε όλα εκτός από ένα (σ.σ. από το Μαυροβούνιο στο Ροζέτο της Ιταλίας)».

-Πως προετοιμάζεστε πριν τους αγώνες, έχετε κάποια ρουτίνα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά; Πως χαλαρώνετε;

«Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα απλά οι προπονητές μας εμψυχώνουν και μας δίνουν κίνητρα με τις ομιλίες τους πριν τους αγώνες με αποτέλεσμα να μπαίνουμε με καλή ψυχολογία στο γήπεδο . Όσο για την χαλάρωση μετά τα παιχνίδια ο καθένας έχει τον τρόπο του, για παράδειγμα πολλοί χαλαρώνουμε ακούγοντας μουσική».

-Είστε τέσσερις συμπαίκτες προερχόμενοι από τον Δούκα, είναι σημαντικό για την χημεία της ομάδας που γνωρίζεστε μεταξύ σας;

«Σαφώς και είναι πολύ σημαντική η χημεία ώστε να λειτουργήσει σωστά η ομάδα και είναι θετικό που πολλοί ήμασταν συμπαίκτες και γνωριζόμασταν καλά μέσα στην χρόνια».

-Πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το μπάσκετ; Έχεις κάποιον παίκτη ως πρότυπο;

«Η ενασχόληση μου με το μπάσκετ ξεκίνησε λόγω του μεγαλύτερου αδερφού μου διότι έπαιζε μπάσκετ και θυμάμαι που πήγαινα μικρός να δω μερικούς αγώνες του και κάπως έτσι είχα την πρώτη μ επαφή με το άθλημα. Πρότυπά μου από την Ευρώπη είναι ο Ερτέλ και από το ΝΒΑ ο Ίρβινγκ».

Photo credits: EOK

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ