13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βεργίνης στο Basketa.gr: “Μακάρι ο Πανιώνιος να γίνει το λιμάνι μου”

Εχοντας περάσει σχεδόν από όλους τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, ο Δημήτρης Βεργίνης κάνει μια από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του.
Στον αγαπημένο του Πανιώνιο (που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν) νοιώθει καλά, το δείχνει και εμπράκτως στο γήπεδο και όπως εξομολογείται στο Basketa.gr:
«Θα ήταν όμορφο ο Πανιώνιος να γινόταν το λιμάνι μου. Δεν το αποκλείω εφόσον ευνοήσουν και οι συνθήκες και σίγουρα θα ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο» λέει ο έμπειρος γκάρντ που μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο «διπλό» επί του Αρη- στον οποίο έχει αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές περιόδους – πήρε την ομάδα από το χέρι και κόντρα στη Λάρισα.
Με τον Πανιώνιο να πετυχαίνει 3η συνεχόμενη νίκη μετά από πέντε χρόνια και πέντε νικες μέχρι την 11η αγωνιστική μετά από έξι.
«Ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον Πανιώνιο. Που έχει παίξει Ευρωλίγκα, που έχει κατακτήσει κύπελλο, που έπαιξε στον πρώτο τελικό των πλέι οφ στην ιστορία με τον Αρη.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο μελλοντικός στόχος αυτής της ομάδας οφείλει να είναι να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Α1 και όχι να παλεύει για τη σωτηρία της.
Απλά όπως και άλλες μεγάλες ομάδες, ο Πανιώνιος πέρασε και αυτός μια κρίση, έπεσε κατηγορίες, αλλά πλέον έχει επανέλθει και βήμα βήμα γίνεται όλο και καλύτερος.
Θα ήταν ευχής έργον, με το που θα μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο επί της οδού Αρτάκης σε 2-3 χρόνια να έχει αλλάξει επίπεδο» τονίζει ο αρχηγός της ομάδας που δεν κρύβει και την περηφάνιά του για αυτό τον ρόλο που έχει.
«Να είσαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα είναι τεράστια τιμή και ειλικρινά το χαίρομαι και το απολαμβάνω προσπαθώντας να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Μην ξεχνάμε ότι δεν λέγεται τυχαία Ιστορικός και για αυτό λέω ότι θα ήταν ιδανικό να κλείσω εδώ την καριέρα μου».
Η οποία βέβαια δεν έχει ημερομηνία λήξης καθώς ο Δημήτρης Βεργίνης αν και στα 32 του πλέον, θυμίζει αιώνιο έφηβο, κάτι που το έδειξε και κόντρα στη Λάρισα παίζοντας για 36 λεπτά χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Βλέπετε όταν έχεις πρότυπα, παίκτες σαν τον φίλο του τον Σπανούλη, ξέρεις πως να νικήσεις και το χρόνο.
«Ναι πράγματι έχουμε κρατήσει πολύ καλές σχέσεις από την κοινή μας θητεία στον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης είναι πρότυπο για όλους, παίζοντας σε τόσο υψηλό επίπεδο στα 37 του και κάνοντας ακόμα και σήμερα τη διαφορά. Είχα την τύχη να είμαστε μαζί μια διετία στον Παναθηναϊκό και τον έζησα από κοντά. Ο άνθρωπος είναι περίπτωση, στο πως προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και δεν μου έκαναν καθόλου εντύπωση οι δηλώσεις της συζύγου του, για τον τρόπο ζωής του. Είναι επαγγελματίας 100%.
Αυτό κάνω και εγώ, καθώς χρόνο με το χρόνο όσο μεγαλώνεις προσέχεις περισσότερο σημαντικές λεπτομέρειες και αυτό το εισπράτεις από το σώμα σου.
Προσωπικά νοιώθω καλά και όσο είμαι έτσι θέλω να παίζω. Εχω μεγάλη όρεξη κάθε μέρα για μπάσκετ, με το οποίο ασχολούμαι από τα έξι μου χρόνια όταν με μύησε σε αυτό ο κ.Ροδόπουλος» λέει ο κάπτεν των Κυανέρυθρων που πως να μην έχει λατρέψει την πορτοκαλί μπάλα, όταν έχει γεννηθεί σε σημαδιακή χρονιά (1987) για το άθλημα, μόλις ένα μήνα πριν τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ που άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα !
Ο ίδιος θέλει να δει και πάλι μεγάλο τον Πανιώνιο στο νέο του γήπεδο.
«Είναι άλλη αίσθηση να παίζεις σε αυτό το γήπεδο, που το είχα ζήσει και ως παίκτης του Πανιωνίου αλλά και πολλές φορές ως αντίπαλος. Σου δίνει άλλη δυναμική δεν έχει καμμία σχέση με το πως είμαστε τώρα. Ο κόσμος αυτής της ομάδας είναι τρομερός και αυτό είναι ένα στοίχημα για μας να τον φέρουμε πίσω όλο και πιο μαζικά. Με τη Λάρισα είχαμε αρκετό και τον ευχαριστούμε. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος του Πανιωνίου είναι πληγωμένος τα τελευταία χρόνια και από το μπάσκετ και από το ποδόσφαιρο, αλλά θέλουμε να τον αποζημιώσουμε».
Το μαξιλαράκι των πέντε νικών έχει αλλάξει τα δεδομένα, αλλά οι Κυανέρυθροι δεν πετάνε στα σύννεφα.
«Κάθε άλλο θα έλεγα. Βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά και δεν επαναπαυόμαστε από αυτές τις νίκες. Αν το κάνεις μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Σε αυτή την καλή πορεία έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι και οι δύο προπονητές μας που είχαμε εφέτος. Ο κόουτς Λιβανός έστησε την ομάδα, αλλά είχαμε το μείον ότι ξεκινήσαμε αργά να έχουμε όλους τους παίκτες. Κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και έτσι ήρθε η αλλαγή του προπονητή. Και ο κόουτς Γαβριήλ μας έχει βοηθήσει. Είναι ένας νέος προπονητής που έχει δώσει το στίγμα του και πάμε καλά.
Εχουμε αρχίσει να βρίσκουμε χημεία και αποδίδουμε όλο και καλύτερα.
Παράλληλα μας έχει βοηθήσει πολύ ο ερχομός του Σάμουελς. Ενας τρομερός παίκτης, με μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, που και αυτός ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι. Παράλληλα είναι και άλλοι έμπειροι παίκτες όπως ο Πάσαλιτς που ήμασταν και μαζί στον Αρη, αλλά και ο Λαμπρόπουλος που ελπίζουμε να γυρίσει το συντομότερο από τον τραυματισμό του» υποστηρίζει ο έμπειρος άσος του Πανιωνίου, όπου όπως και οι συμπαίκτες του ζουν στην ομάδα κάτι που σε άλλες χώρες είναι αυτονότητο, αλλά όχι στη δική μας.
«Να πληρωνώμαστε στην ώρα μας ! Η διοίκηση είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, σε όλα μας τα προβλήματα και πληρώνει πάντα κανονικά. Βλέπετε στην Ελλάδα ζούμε και δυστυχώς το αυτονόητο δεν ισχύει όπως στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Αυτό μας βοηθάει να είμαστε εντελώς απερίσπαστοι στη δουλειά μας στο γήπεδο».
Εχοντας παίξει τόσο στον Αρη όσο και στον ΠΑΟΚ, αλλά και αντίπαλος του Ολυμπιακού ακόμα και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Βεργίνης εκφράζει τον προβληματισμό του.
«Πρώτα απ’ όλα λείπουν σε όλους τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και χαμένο είναι πρώτα απ’ όλα το μπάσκετ. Οι φορείς που ασχολούνται με αυτό θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να έχουμε αυτές τις ομάδες και να κάνουν πολύ πιο δυνατό το πρωτάθλημα, που κάποτε ήταν το καλύτερο της Ευρώπης μαζί και με τις άλλες ιστορικές ομάδες.
Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγομαι, με πικραίνει να βλέπω τόσο χαμηλά τον Αρη και τον ΠΑΟΚ. Ομως όπως είπαμε και για τον Πανιώνιο, δεν αρκεί να είσαι απλά ιστορική ομάδα, να έχεις βαριά φανέλα και κόσμο.
Πρέπει οι ομάδες να είναι νοικοκυρεμένες και να έχουν σε επιτελικές θέσεις ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ, την ομάδα και αυτό που κάνουν. Δείτε πόσο είχε βοηθήσει για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ ο Πρέλεβιτς απ’ όλα τα πόστα.
Αν σιγά σιγά, όλες αυτές οι ομάδες αλλάξουν και πάλι επίπεδο, θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, παρέα με ομάδες που μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη ιστορία, όπως ο Προμηθέας και ο Ηφαιστος για παράδειγμα, αλλά αποτελούν πρότυπα λειτουργίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ