19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βασίλης Καββαδάς: Υπομονή και επιμονή για να κλείσουν οι λογαριασμοί (pics+vids)

Η επιμονή και η υπομονή, συνήθως, επιβραβεύονται. Ο Βασίλης Καββαδάς έχει και από τα δύο. Και του έχουν χρειαστεί στη ζωή του. Εχει επίσης όρεξη για δουλειά και μια καλή καρδιά, όπως... ορκίζονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν. Ο "beast", όπως τον είχε... βαφτίσει ο Αντρέα Τρινκιέρι στην Εθνική το καλοκαίρι του 2013, είναι ένα θηρίο με ψυχή μικρού παιδιού.  Tο προσωνύμιο επανήλθε στο προσκήνιο φέτος από τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κάπου το άκουσε, του άρεσε, το... έψαξε μη τυχόν και θύμωνε ο θηριώδης Βασίλης, τσέκαρε ότι... όλα καλά και το ξεφούρνισε εκ νέου.  Και έρχεται φέτος, περπατώντας το 30ο έτος της ζωής του, ένας άλλος προπονητής που τον πίστευε πάντα να του δώσει τη μεγάλη ευκαιρία της επιστροφής. Στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό που θέλει να επιχειρήσει την επανεκκίνηση. 

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν αυτός που τον είχε επιλέξει και στον Αρη. Δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τον αθλητή αλλά και τον άνθρωπο Καββαδά. Και τελικά είναι αυτός που τον επαναφέρει στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και τον φέρνει αντιμέτωπο με τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του.

Η... ακολουθία με Μπαρτζώκα και Σφαιρόπουλο

Η Νίκαια και ο Ιωνικός ήταν ο πρώτος μπασκετικός σταθμός του διεθνή σέντερ, ο οποίος πάντως σπεύδει να.. διευκρινίζει «Κορυδαλλιώτης», κάθε μία από τις πολλές φορές που τον προσφωνούν «Νικαιώτης» λόγω της παρουσίας του στον Ιωνικό. Γεωργαφικός πάντως, ο προσδιορισμός, αφού δέθηκε και αναγνωρίζει σε διάρκεια τα όσα του πρόσφερε ο Ιωνικός στην εξέλιξή του.

Η πρώτη μεταγραφή ήρθε για τον Πανιώνιο, το 2010, τα καλά χρόνια με τον Ηλία Λιανό που οι Νεοσμυρνιώτες έπαιζαν και στην Ευρώπη και γενικά ήταν στα πάνω τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας που τον επέλεξε πόνταρε πάνω του, δούλεψε μαζί του, τον εξέλιξε σε πολλά. Εμεινε στη Νέα Σμύρνη κάτι παραπάνω από τρία χρόνια, έχοντας ανοίξει πια και την πόρτα της Εθνικής Ανδρών.

Το 2012 ταξίδεψε μέχρι και το Καράκας, αλλά δε συμμετείχε στο Προολυμπιακό όντας ένας από τους δύο τελευταίους που έμειναν εκτός 12άδας. Ο δεύτερος ήταν ο Κώστας Σλούκας, σε μια περιπετειώδη αποστολή που είχε εκκινήσει με 14 παίκτες αφού είχαν προηγηθεί φιλικά παιχνίδια στη Βραζιλία.

Στα μέσα της σεζόν 2013-14 ο Μπαρτζώκας τον ξανακάλεσε κοντά του, αυτή τη φορά στον Ολυμπιακό. Τον πήρε από τον Πανιώνιο στον οποίο τον Μπαρτζώκα τον είχε διαδεχθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η μοίρα μάλιστα τα έφερε έτσι, ώστε όταν ο Ελληνας προπονητής αποχώρησε μετά την επεισοδιακή εκκίνηση της σεζόν 2014-15, να τον διαδεχθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι δύο προπονητές του Καββαδά στον Πανιώνιο, ήταν και οι δύο του προπονητές στον Ολυμπιακό.

Κάποια προβλήματα τραυματισμών και όχι μόνο αυτά δεν του επέτρεψαν να εδραιωθεί στους «ερυθρόλευκους». Δόθηκε δανεικός στον Αρκαδικό τη σεζόν 2015-16 για να παίξει, πράγματι πήρε λεπτά και... πάτησε στα πόδια του, για να ακολουθήσει πια η ελεύθερη μεταγραφή στον Αρη. Του Δημήτρη Πρίφτη, με τους... κύκλους τελικά να τον ακολουθούν κατά πώς φαίνεται σε όλη του την καριέρα.

 

 

Η σεζόν με τον Αρη ήταν καλή, με 9 πόντους και σχεδόν 4 ριμπάουντ ανά αγώνα, αλλά... μία. Τα προβλήματα της εποχής Λάσκαρη είχαν αρχίσει να φαίνονται και να ενοχλούν και ο Καββαδάς άλλαξε πόλη, αλλά όχι και χρώματα.

Η ΑΕΚ ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του και μια κομβική καμπή. Μπορεί να πανηγύρισε τίτλους ως μέλος της, αλλά ποτέ δε μπόρεσε να προσφέρει αυτά που και ο ίδιος ήθελε και οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν από αυτόν. Ενας τραυματισμός που αρχικά δε είχε φανεί για τόσο σοβαρός στην πορεία εξελίχθηκε σε μεγάλη περιπέτεια. Ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να επανέλθει ποτέ και το 2019, μετά από δύο χρόνια, άφηνε την ΑΕΚ για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα με την οποία μέχρι τώρα συνέδεσε περισσότερο το όνομά του. Δύο γεμάτες χρονιές, η εξέλιξή του σε αρχηγό, ένα αμοιβαίο συναισθηματικό δέσιμο και η ώρα για μια κρίσιμη διαπραγμάτευση. Υπήρχε επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε τρόπος. Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν ήταν μόνο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά βασικά η μη ύπαρξη σύγκλισης μεταξύ Καββαδά και Ηρακλή. Το «αντίο» του παίκτη, έδειχνε δύσκολη στιγμή και απόφαση.

 

Ο Βασίλης Καββαδάς εδώ και λίγες ώρες επέστρεψε στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο. Εχοντας σταθεροποιηθεί σε αυτό σε σχέση με την Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν από τα βασικά στελέχη στις δύο σημαντικές προκρίσεις των «παραθύρων», αλλά έχοντας πλέον θέση και σταθερά στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι μέλος του Παναθηναϊκού, ετοιμάζεται για μια χρονιά στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ξέρει ότι πήγε για να... ματώσει για τη θέση του, εκεί όπου ήδη υπάρχουν ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Τζεχάιβ Φλόιντ, αλλά ξέρει και να παλεύει στη ζωή του. Το έχει αποδείξει πολλές φορές και σε πολλά μέτωπα, είναι βέβαιο ότι θα το κάνει και τώρα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ