14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βανέσα Μπράιαντ: Θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην κομητεία του Λος Άντζελες και τη χήρα του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα.

Η τελευταία είχε καταθέσει αγωγή για φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει από το σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου που στέρησε τη ζωή στο σύζυγό της, την 13χρονη κόρη της Τζιάνα κι άλλα εφτά άτομα, ζητώντας αποζημίωση εκατομμυρίων.

Οι αρχές στην Καλιφόρνια πέρασαν τώρα στην αντεπίθεση και ζητούν ψυχιατρική εξέταση της Βανέσα Μπράιαντ, ώστε να εξακριβωθεί η κατάστασή της. Όπως υποστηρίζουν, στην αγωγή που κατέθεσαν από την πλευρά τους, οι φωτογραφίες δεν της προκάλεσαν σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα, αλλά βρίσκεται υπό ψυχική ανισορροπία λόγω της τραγωδίας στην Καλαμπάσας.

Η χήρα του θρυλικού γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς, που ισχυρίστηκε πως οι επίμαχες φωτογραφίες μοιράστηκαν από πυροσβέστες, επικαλείται παραβίαση προσωπικών δικαιωμάτων, αμέλεια, συναισθηματική δυσφορία και παραβίαση της ιδιωτικότητάς της. Η κομητεία υποστηρίζει, ως προς την υπεράσπισή της, πως ο ψυχικός τραυματισμός της προέρχεται όχι από τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, αλλά από την τραγική συντριβή του ελικοπτέρου και τους θανάτους των αγαπημένων της προσώπων. Όπως αναφέρεται στην αγωγή: «Δεν μπορεί να υποφέρει από φωτογραφίες του τόπου του δυστυχήματος που δεν έχει δει κι ούτε έχουν κυκλοφορήσει δημόσια. Η ενάγουσα δεν γίνεται να ισχυρίζεται ότι πάσχει από συνεχιζόμενη κατάθλιψη, άγχος και έντονη συναισθηματική δυσφορία, αλλά να μην εξετάζεται».

Επίσης, ο πρώην αρχηγός πυροσβεστικού τμήματος του Λος Άντζελες κατηγορεί τη Βανέσα Μπράιαντ πως ψάχνει εκδίκηση μετά τη δημοσιοποίηση κάποιων φωτογραφιών από τον τόπο του δυστυχήματος όχι δημόσια, αλλά σε κυβερνητικό προσωπικό. Ο ίδιος κατηγορείται πως τράβηξε τις φωτογραφίες και έχει ήδη απομακρυνθεί από το πόστο του. Οι δικηγόροι της χήρας επιμένουν πως: «δεν χρειάζεται ένας ειδικός -και σίγουρα δεν χρειάζεται μια οκτάωρη ψυχιατρική εξέταση- ώστε να εκτιμηθεί η φύση και η έκταση της συναισθηματικής δυσφορίας που προκαλείται από την κακή συμπεριφορά των κατηγορουμένων» και πιέζουν για την «απόδοση δικαιοσύνης». Η δίκη αναμένεται να γίνει το Φεβρουάριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ