19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος

Τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ διερευνούν ήδη οι Αρχές, ωστόσο θα χρειαστούν εκτεταμένες έρευνες στο σημείο που κατέπεσε και θα περάσει καιρός για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη.

Το τραγικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα. Ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα, δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, παρά αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα είναι μια εκτεταμένη έρευνα, που πιθανόν να πάρει πολύ χρόνο. Ξέρουμε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στο σημείο της συντριβής, αλλά το χρειαζόμαστε ανοιχτό για τους ερευνητές».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, το ελικόπτερο κατέπεσε σε πλαγιά βουνού στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια περίπου στις 9.45 το πρωί της Κυριακής (26/01), τοπική ώρα. Πυκνή ομίχλη επικρατούσε στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που δημιούργησε πρόβλημα στην πτήση και τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου. «Ο καιρός ήταν εξαιρετικά ομιχλώδης και για αυτόν τον λόγο οι εναέριες δυνάμεις της αστυνομίας του Λος Άντζελες έμειναν στο έδαφος. Το πρώτο πρόβλημα για το ελικόπτερο του Κόμπι προέκυψε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες. Έκανε τουλάχιστον έξι κύκλους σε πολύ χαμηλό ύψος, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο κυκλοφορίας του αεροδρομίου του Μπέρμπανκ στις 09.30, ενώ έκανε κύκλους για δεκαπέντε λεπτά. Τελικά, ακολούθησε πορεία προς τη λεωφόρο 118, πριν γυρίσει προς τα δυτικά και ακολουθήσει την λεωφόρο 101 προς το Γούντλαντ Χιλς. Περίπου στις 09:40 αντιμετώπισε χειρότερες καιρικές συνθήκες και γύρισε νότια. Αυτό ήταν κρίσιμο, διότι γύρισε προς μια βραχώδη περιοχή. Ξαφνικά ανέβηκε από τα 1.200 στα 2.000 πόδια, όμως στιγμές αργότερα, περίπου στις 9.45, συνετρίβη σε βουνό, σε ύψος 1.700 ποδιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ελικόπτερο πετούσε με 298 χιλιόμετρα», αναφέρει το TMZ, το οποίο αποκάλυψε πρώτο πως στο ελικόπτερο επέβαιναν -μεταξύ άλλων- ο «Black Mamba» και η κόρη του.

Ακολουθεί το ηχητικό ντοκουμέντο πριν από τη συντριβή, με το διάλογο του πιλότου με τον πύργο ελέγχου:

https://www.youtube.com/watch?v=B0pQfgi9ZqU

Το ελικόπτερο, η συντριβή του οποίου στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, είχε απογειωθεί στις 09.06 από το αεροδρόμιο Τζον Ουέιν κι αναγκάστηκε να κάνει κύκλους στο Γκλέντεϊλ, μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την πυκνή ομίχλη. Επιβεβαιώθηκε πως επέβαιναν ακόμα ο προπονητής της ομάδας μπέιζμπολ του Όραντζ Κόουστ, Τζον Αλτομπέλι, η γυναίκα του Κέρι και η κόρη τους, Αλίσα, η προπονήτρια μπάσκετ στο Χάρμπορ Ντέι, στο οποίο ήταν μαθήτρια η κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Κριστίνα Μάουζερ, η Σάρα Τσέστερ και η κόρη της Πέιτον, που ήταν συμμαθήτρια της Τζιάνα, όπως και ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν. To μοιραίο ελικόπτερο ήταν ένα Sikorsky S-76B, κατασκευασμένο το 1991, αξίας 13 εκατ. δολαρίων. «Δεν υπήρξαν επιζώντες», ήταν ο τραγικός επίλογος, από τον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος Λος Άντζελες, Ντάριλ Όσμπι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ