24.3 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Βαλένθια: Το λάθος έγινε το καλοκαίρι (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει τη Βαλένθια, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της φετινής Ευρωλίγκας.

Το φινάλε της περσινής χρονιάς βρήκε την ομάδα θριαμβεύτρια καθώς είχε κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της αφήνοντας πίσω πολύ μεγαλύτερες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια. Παρ’ όλα αυτά σε μία κίνηση που δεν κατάλαβε και δεν εξήγησε κανείς, λύθηκε η συνεργασία με τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας Πέδρο Μαρτίνεθ. Τη θέση του πήρε ο Τσους Βιδορέτα ο οποίος αποδεικνύεται απελπιστικά «λίγος». Το ξεκίνημα εντυπωσιακό με ρεκόρ 3-1, αλλά μόλις οι αντίπαλοι διάβασαν το παιχνίδι της Βαλένθια, τη νικούν εύκολα. Δέκα σερί ήττες, ρεκόρ 3-11 και τελευταία θέση. Με μια λέξη, απογοήτευση.

Τα... highlights

Οι τρεις σερί νίκες από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη αγωνιστική αποτελούν τη μοναδική καλή στιγμή της ομάδας στη διοργάνωση. Φυσικά κορυφαία όλων αυτή με 91-53 επί της Μάλαγα εντός έδρας. Τότε πολλοί πίστεψαν ότι η Βαλένθια θα πρωταγωνιστήσει, καθώς νωρίτερα είχε περάσει σαν... σίφουνας από τη Βιτόρια με 80-63. Τίποτα όμως από αυτά δεν ίσχυε και πλέον η λέξη νίκη είναι άγνωστη τους δύο τελευταίους μήνες.

Το αστέρι

Ο Έρικ Γκριν είναι με διαφορά ο πιο καλός παίκτης μίας τόσο κακής ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ σκοράρει κατά μέσο όρο 16,3 πόντους με 37,3% στα τρίποντα και 49,5% στα δίποντα. Ό,τι και να κάνει πάντως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είμναι απελπιστικά μόνος και στο τέλος αποχωρεί κι αυτός με σκυμμένο το κεφάλι.

Η εκτίμηση        

Η τελευταία θέση της ανήκει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου. Οι δέκα διαδοχικές αποτυχίες τα λένε όλα. Αν κατορθώσει να περάσει τις επτά νίκες μέχρι το φινάλε θα είναι επίσης έκπληξη.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ