21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Β΄Εθνική: Οι πολυτιμότεροι του Βορρά

Μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα του βορείου ομίλου! 

Η άνοδος της Καρδίτσας και η νίκη της επί της Καστοριάς ξεχώρισε από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Κώστα Ρουμειώτη κατάφερε να πάρει το ντέρμπι και μαζί το εισιτήριο που την στέλνει για πρώτη φορά στα χρονικά, στην Α2. Σπουδαία ήταν και η επιτυχία του Πιερικού εις βάρους του Ερμή Αγιάς καθώς παρέμεινε στην κατηγορία. Οι δύο νικήτριες ομάδες “στέλνουν” τον καλύτερο τους παίκτη στο basketa.gr για να τους χρησιμοποιήσει στο βασικό του σχήμα. Οι άλλοι τρεις προέρχονται από την Γέφυρα, το Αγρίνιο και τον Χαρίλαο Τρικούπη. 

Point Guard: Γιώργος Τριχόπουλος: Η Καρδίτσα ζει το όνειρο της καθώς η νέα σεζόν θα την βρει, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, στην Α2. Η νίκη επί της πρωτοπόρου Καστοριάς την έστειλε… στα ουράνια, το ίδιο και η εμφάνιση του 29χρονου playmaker καθώς είχε 17 πόντους. Οι 15 ήταν από το τρίποντο! 

Shooting Guard: Γιάννης Καραγκιολίδης: Ο Πιερικός θα είναι και την νέα σεζόν στην Β΄ Εθνική μετά την μεγάλη νίκη που σημείωσε εις βάρους του Ερμή Αγιάς. Από τους 86 πόντους που έβαλε στους Λαρισαίους, τους 23 τους σημείωσε ο 28χρονος γκαρντ ο οποίος δείχνει πως διανύει τρομερή περίοδο φορμαρίσματος. 

Small Forward: Σταύρος Μυλωνίδης: Η Γέφυρα έφτασε να μετράει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ευρώπη στο Πευκοχώρι, ο 33χρονος γκαρντ/φόργουορντ τα έκανε όλα τέλεια. Τόσο που τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους. 

Power Forward: Δημήτρης Μήτσου: Το Αγρίνιο θα τερματίσει στην 4η θέση μετά την (νέα) επιτυχία του και ο 27χρονος φόργουορντ είχε σημαντικό μερίδιο στο 77-74 επί του Ερμή Λαγκαδά. Πολύ καλός επιθετικά με 14 πόντους, εξίσου αποτελεσματικός και στην άμυνα.ω

Center: Νίκος Παπαρέγκας: Ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα από τον Φίλιππο Βέροιας και ο 22χρονος φόργουορντ από τους αντιπάλους του. Το μαρτυράνε άλλωστε και οι πόντοι του, 18 με τους εννέα εξ αυτών να προέρχονται από το τρίποντο. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ