19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 15η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ράιτ-Ρίιβο Λάανε (Εθνικός)
21 π., 2/4 βολές, 2/6 διπ., 5/5 τριπ., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 4 κλεψ.

Για δεύτερη στη σειρά το «κομπιούτερ» από την Εσθονία βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, μετά τον ερχομό του Σάββα Συμεωνίδη. Στα δυο τελευταία παιχνίδια ο 25χρονος γκαρντ έχει 21 πόντους κατά μέσο όρο με 6/10 δίποντα, 7/8 τρίποντα, 9/11 βολές, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 8 κλεψίματα, κάνοντας πράξη όσα του ζητάει ο προπονητής του, και αποτελεί τον κύριο εκφραστή στον ρυθμό που δίνουν οι Πειραιώτες στα παιχνίδια του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο βραχύσωμος (1,79) γκαρντ αποτελεί ένας από τους ελάχιστους αθλητές που συνεχίσουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον ίδιο σύλλογο, και δε στην Α2 Ανδρών.

2.Θωμάς Αμπαράς (Καρδίτσα)
26 π., 2/2 βολές, 3/5 διπ., 6/11 τριπ., 2 ασιστ, 3 κλεψ.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Θωμάς Αμπαράς, ο οποίος μετράει έξι συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφια νούμερα στο σκοράρισμα, ενώ στα δυο τελευταία έχει 27 πόντους μέσο όρο. Στη νίκη με ανατροπή των Θεσσαλών απέναντι στον Δούκα είχε 26 πόντους με 6/11 τρίποντα, ενώ ήταν αυτός που έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα του, κάνοντας το 63-61 στο 31', και δίνοντας της την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση να φτάσει στην σημαντικής σημασίας νίκη.

3.Γιάννης Αθανασούλας (Ηρακλής)
18 π. 2/2 βολές, 2/2 διπ. 4/5 τριπ., 3 ριμπ., 2 ασίστ, 0947 tendex

Μετά από 10 χρόνια μακριά από την Α2 Ανδρών, ο 31χρονος φόργουορντ χρειαζόταν ένα σημαντικό διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην καριέρα του, αλλά φαίνεται πως βρίσκει σταδιακά τα πατήματα του, με αποκορύφωμα το μεγάλης σημασίας διπλό του Ηρακλή στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού, το οποίο είχε την δική του σφραγίδα. Δεν είναι μόνο το νικητήριο καλάθι που έγραψε το 85-83 στα 5'' πριν το τέλος της παράτασης, αλλά το γεγονός ότι μέσα σε 22 λεπτά πρόλαβε να έχει 6/7 σουτ, αστοχώντας μόλις μια φορά, και αυτή έξω από τα 6.75.

4.Γιάννης Παπαγεωργόπουλος (Μαρούσι)

16 π., 2/2 βολές, 7/8 διπ, 9 ριμπ,, 2 κλεψ., 2 κοψ 0.910 tendex

Τίποτα δεν του δόθηκε απλόχερα!!!Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στον 27χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έπρεπε να «τσαλακωθεί» αγωνιστικά, για να καταφέρει με την αξία του να επιστρέψει σε επίπεδο Α2. Συγκεκριμένα σε ηλικία 19 ετών, και έχοντας ολοκληρώσει την πορεία του στις υποδομές του Παναθηναϊκού, δοκίμασε στην Α2 Ανδρών με το Παγκράτι όπου σε 10 παιχνίδια είχε μόλις 1 πόντο. Έτσι αποφάσισε να συνεχίσει ακόμα και στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ με το Γαλάτσι, με τον Κώστα Κεραμίδα να τον φέρνει στο Μαρούσι, και αυτός να αποτελεί το κρυφό του όπλο. Έτσι, στο κομβικό παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης με την ΑΕΛ πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην κατηγορία, έχοντας 16 πόντους με 7/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ και φυσικά τους 4 τελευταίους νικητήριους πόντους της ομάδας του.

5.Πέτρος Μελισσαράτος (Παπάγου)

27 π., 7/11 βολες, 10/12 διπ., 12 ριμπ., 3 ασίστ, 8 κοψ, 1.137 tendex

Χρειαζόμουν κάποιον να με εμπιστευτεί!!!Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr ο «οδοστρωτήρας» , Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας ως τώρα 14,7 πόντους και 8,7 ριμπάουντ, ενώ σε 15 αγωνιστικές μετράει 5 double-double. Φυσικά στο παιχνίδι του Παπάγου με την Δόξα Λευκάδας λίγο έλειψε να φτάσει σε triple-double, έχοντας εκτός από τους 27 πόντους και τα 12 ριμπάουντ, και 8 κοψίματα!! (1,9 ανά αγώνα), σκεπάζοντας τα καλάθια. Επίσης είχε 1.137 σε αξιολόγηση, αλλά σε 37 λεπτά, νούμερα πολύ μεγάλο για τον χρόνο συμμετοχής του.

Προπονητής

Σάββας Συμεωνίδης

Χωρίς καμία αμφιβολία του ανήκει η συγκεκριμένα θέση, καθώς εκτός από το πρώτο διπλό που πήρε φέτος ο Εθνικός , υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη του απώλεια στην Πάτρα, μετά από 6 διαδοχικές νίκες. Ο Σάββας Συμεωνίδης παρέλαβε την ομάδα του Πειραιά σε κακή αγωνιστική κατάσταση, και με δυο διαδοχικές, αλλά και εμφατικές νίκες, κατάφερε να φτάσει τις 6, και να έχει ως μοναδικό στόχο να βγάλει την ομάδα από την ζώνη των πλέι άουτ, κάτι που ανέφερε και συνέντευξη του στο basketa.gr

photo credit : karditsasportiva.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ