24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πέτρος Μελισσαράτος στο Basketa: «Μου αρκεί που με εμπιστεύονται»

Ο Πέτρος Μελισσαράτος κάνει μία συγκλονιστική σεζόν στην Α2 και ήταν... ο φόβος και ο τρόμος των παικτών της Δόξας Λευκάδας στο «ζωγραφιστό», με τον Έλληνα σέντερ να μιλάει στο Basketa.gr για την αποστολή του Παπάγου και το «μυστικό» των εμφανίσεών του.

Τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, για να λέγεται η αλήθεια, δεν τα έχει περάσει ως ένα από τα πρώτα «βιολιά» στις ομάδες, από τις οποίες πέρασε. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία, την οποία βέβαια αξιοποίησε κι έδειξε τις αληθινές του δυνατότητες, δόθηκε στο Ψυχικό το 2015 από τον Γιώργο Ρεμεντέλα. Πέρασε, όμως, από συλλόγους με συναθλητές που είχαν να του διδάξουν πολλά και ήταν έτοιμος να «κεφαλοποιήσει» τις εμπειρίες αυτές με το που έβρισε τη δυνατότητα.

Κάπως έτσι, ήρθε το κάλεσμα του Κώστα Σορώτου και του Παπάγου το περασμένο καλοκαίρι, κι εκείνος αποτελώντας το «σημείο αναφοράς» στη ρακέτα, αποτελεί ήδη έναν εκ των κορυφαίων σέντερ της φετινής Α2, κάνοντας τη διαφορά για τους «Στρατηγούς», στην προσπάθεια να μείνουν στην κατηγορία. Μπορείτε να ρωτήσετε και τους παίκτες της Δόξας Λευκάδας, για όσα... υπέστησαν στο μεταξύ τους αγώνα στο «Σαλούν», στο τέλος του πρώτου γύρου.

27 πόντοι, με 10/12 δίποντα, 7/11 βολές, 12 ριμπάουντ, 8 τάπες και τρεις ασίστ, ήταν ο «τρομακτικός» απολογισμός του Πέτρου Μελισσαράτου στην υπέρβαση της ομάδας του, η οποία έχει το απόλυτο δικαίωμα μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία, σε μία σεζόν με αρκετές «φουρτούνες», με την αντικατάσταση του κόουτς Σορώτου από τον Σάββα Κατσούνη και τη μείωση των λύσεων στην περιφέρεια, μετά την απομάκρυνση του Κώστα Φακοπουλίδη. Ακολουθεί, φυσικά, ένα ματς-κριτήριο με τον Δούκα το προσεχές Σάββατο (3/2), καθώς μία νέα εντός έδρας νίκη είναι ικανή να «εκτοξεύσει» τον Παπάγου.

Ο 24χρονος σέντερ, μιλάει στο Basketa.gr για το θρίαμβο επί της ομάδας από την Επτάνησο και την εμφάνισή του, παραδεχόμενος πως βρίσκεται στο πλαίσιο της καλύτερης περιόδου της καριέρας του. Εξηγεί το «πώς» της τρομερής του φόρμας και τη συνέχεια της δύσκολης αποστολής του ιδίου και των συμπαικτών του, εφιστώντας την προσοχή του εν όψει του ντέρμπι παραμονής με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων.

Πώς καταφέρνει μία ομάδα με τους δικούς σας στόχους, αντιμετωπίζοντας και αγωνιστικά προβλήματα, να κερδίσει με 20 πόντους μία ομάδα με τη δυναμικότητα της Δόξας Λευκάδας;

Μπορεί να φαίνεται μεγάλη η διαφορά στο σκορ, αλλά ήταν εξαρχής ένα δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ πως εμείς, με τη σπουδαία μας εμφάνιση και μοναδικό ουσιώδες συστατικό την ψυχή, φτάσαμε στο σημείο να το κάνουμε να μοιάζει τόσο εύκολο. Παλέψαμε για πάμε μπάλα και γι’ αυτό τα καταφέραμε. Μετά το κακό αποτέλεσμα με τον Εθνικό, θέλαμε μόνο την νίκη και δείξαμε ότι ήταν εφικτή.

Πόσο μεγάλη σημασία έχει για εσάς αυτή η νίκη, από τη στιγμή που μάλλον δε θα την κάνουν πολλές ομάδες σαν τη δική σας;

Αν το δεις από αυτή την πλευρά, ισχύει πως είναι ένα αποτέλεσμα που δε θα πάρει ο καθένας και ίσως αποδειχτεί σπουδαίο στη «μάχη» μας, αλλά έχουμε ακόμη ένα γύρο μπροστά μας και δε θα σημαίνει τίποτα η νίκη, αν δεν είμαστε σοβαροί μετά. Είμαστε ομάδα, όπως όλες, με θετικά και αρνητικά σημεία και, όπως ανέφερες, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι σήμερα. Πρέπει να τις ξεπεράσουμε και να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι στη συνέχεια.

Εσένα σε είδαμε… αρκετά συγκεντρωμένο, κάνοντας μία φοβερή εμφάνιση και κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες. Από πού αντλείς όλη αυτή την αυτοπεποίθηση, αντιμετωπίζοντας τόσο ποιοτικούς ψηλούς στην Α2;

Η αυτοπεποίθησή μου αρχή υπήρχε από την αρχή, όταν ο Κώστας Σορώτος μου έδωσε τα «κλειδιά» στη θέση «5» και μόνο από αυτό πήρα σπουδαία ψυχολογική «ώθηση». Μετά, ο κόουτς Κατσούνης συνέχισε να μου δείχνει την ίδια εμπιστοσύνη, όπως και οι συμπαίκτες μου. Από μόνο του το στοιχείο αυτό, αρκεί για να παίζω καλά και να γίνομαι καλύτερος.

Είναι η καλύτερη περίοδος της καριέρας σου;

Είναι, σίγουρα. Κι αυτό, γιατί παίρνω πολύ χρόνο συμμετοχή και η χαρά μου γίνεται… διπλή όταν αυτό συνδυάζεται με τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει, άλλωστε, παίκτης που να μη θέλει να παίζει τόσο πολύ και να μην χαίρεται, όταν αυτό συμβαίνει.

Το αποτέλεσμα αυτό, μήπως φανερώνει τις αληθινές δυνατότητες του Παπάγου;

Είμαστε, πράγματι, μία ομάδα με πολλές δυνατότητες και δίνουμε όλη την ψυχή μας. Το καλύτερο είναι, ότι είμαι σίγουρος πως, αν δε βρεθώ σε καλή μέρα, ξέρω ότι θα υπάρξουν άλλα παιδιά που θα πάρουν πρωτοβουλίες, όπως ο Φιλιππάκος, ο Ζώρζος, ο Δέδες και άλλοι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες, δηλαδή, σε αυτή την ομάδα και θεωρώ πως έχουμε αρκετό ταλέντο για να πετύχουμε το στόχο μας.

Ο στόχος αυτός, όμως, περνάει από ένα πιο δύσκολο παιχνίδι με τον Δούκα, κι αυτό γιατί είστε ομάδες με ίδιους στόχους. Επειδή έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, ομάδες που κερδίζουν ένα θεωρητικά μεγαλύτερης δυναμικότητας αντίπαλο, να… προσγειώνονται ανώμαλα από έναν αντίπαλο των ίδιων στόχων, μήπως αυτό θα έπρεπε να σας απασχολεί;

Είναι αλήθεια αυτό που λες και το βιώσαμε στο «πετσί» μας. Πριν από τρεις αγωνιστικές, πήραμε μία μεγάλη νίκη με το Ψυχικό και, στη συνέχεια, δείξαμε κακό πρόσωπο στο παρκέ, γιατί δε διαχειριστήκαμε καθόλου καλά την επιτυχία μας. Πρέπει να είμαστε, λοιπόν, πολύ πιο συγκεντρωμένοι κόντρα στον Δούκα, γιατί δε θα έχει καμία απολύτως σημασία η νίκη με τη Δόξα, αν δεν την κεφαλαιοποιήσουμε στο συγκεκριμένο ματς. Είναι, πραγματικά, ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και πρέπει να το πάρουμε.

Πώς βιώνετε αυτή την εμπειρία, φορώντας την φανέλα μίας ομάδας με τη δική της σπουδαία ιστορία, όπως ο Παπάγου;

Όλα τα παιδιά καταλαβαίνουν πόσο «βαριά» είναι αυτή η φανέλα και ξέρουν ποια είναι η ιστορία του Παπάγου. Θεωρώ, όμως, ότι αυτό είναι κάτι που δε μας αγχώνει, αλλά αντίθετα «τονώνει» μέσα μας τη διάθεση για δημιουργικότητα. Το γεγονός, παράλληλα, ότι είμαστε μία νεανική ομάδα, θα κάνει το επίτευγμά μας ακόμη μεγαλύτερο.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ