21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σάββας Συμεωνίδης στο basketa.gr : «Αποτυχία τα πλέι αουτ για Εθνικό»

Ο Σάββας Συμεωνίδης επέστρεψε στους πάγκους, και στις πρώτες του εβδομάδες στον Εθνικό Πειραιά, έφερε την αύρα του, οδηγώντας τους «μπλε» σε δυο σημαντικές νίκες, και στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία, σε μια δύσκολη έδρας όπως αυτή του Απόλλωνα Πατρών.

Ο προπονητής ο οποίος οδήγησε πέρυσι τον Φάρο Κερατσινίου μίλησε στο basketa.gr τόσο για τη νίκη στην Πάτρα, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την αποφυγή των πλει άουτ. Επίσης αναφέρθηκε με τιμητικά λόγια στον Εθνικό, με τους ανθρώπους του να φαίνεται να κάνουν την κίνηση ματ, παίρνοντας ένα προπονητή από πάνω ράφι.

Αναφορικά με τη νίκη στην Πάτρα και τι άλλαξε στην ομάδα για να φτάσει σε αυτό το 2-0 : «Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Το πρώτο πράγμα που αλλάξαμε στην ομάδα ήταν η ψυχολογία, και αυτό ήταν στο οποίο δουλέψαμε. Βρήκαμε μα ομάδα με πεσμένο ηθικό που ερχόταν από σερί ηττών, και από το πρώτο παιχνίδι καταφέραμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, και να διαχωρίσουμε τους ρόλους, αυτό ήταν και το μυστικό μας», ενώ συνέχισε για το πως βίωσε τη νίκη στην Περιβόλα : 

«Στην Πάτρα πήγαμε έχοντας προσανατολισμό και στόχο στο παιχνίδι μας, και αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς, αναφορικά με τον στόχο μας που είναι ξεκάθαρα να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Προσωπικά αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία, και δεν συζητώ καν να εμπλακεί ο Εθνικός στα πλέι άουτ. Βλέπετε πως σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, και μετά από 2 συνεχόμενες νίκες, η ομάδα παραμένει κάτω από την γραμμή που οδηγεί εκτός των μπαράζ. Θέλει υπομονή και επιμονή, και κάθε παιχνίδι να το κοιτάζεις διαφορετικά. Αναφορικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ξεκινήσαμε πολύ καλά, και έχοντας σοβαρότητα και ευστοχία φτάσαμε στο +18 και βγάλαμε και την απαιτητική εξέδρα του Απόλλωνα από το παιχνίδι. Ωστόσο ήταν λογικό ότι οι γηπεδούχοι θα επέστρεφαν, αλλά εμείς μείναμε ψύχραιμοι, και μεγάλα σουτ πήραμε τη νίκη. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, ακολούθησαν το πλάνο και ότι είχαμε συζητήσει για το παιχνίδι».

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε για το πως βρήκε τον Εθνικό, και για το πως ένας προπονητής της δικής του εμβέλειας, με άνοδο στην περσινή σεζόν με τον Φάρο Κερατσινίου είχε μείνει τόσο καιρό εκτός, ενώ τον ρωτήσαμε αν τον πικράθηκε αυτό το διάστημα που δεν εργαζόταν : «Την ομάδα την βρήκα καλογυμνασμένη και με πολύ ποιοτικό υλικό. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε κάτι από κάθε παίκτη, έχοντας μικρότερο ροτέσιον. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν είχα στην διάθεση μου τους Οικονομόπουλο και Δρόσο που είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ και ο Σκλήβας δεν αγωνίστηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αν και βρέθηκε στο γήπεδο. Ωστόσο, όπως ανέφερα και πιο πάνω, πρώτο μέλημα μας, και το μόνο που μπορείς να αλλάξεις σε τόσο μικρό διάστημα είναι η ψυχολογία, και να βάλεις κάποια δικά σου πράγματα στο παιχνίδι, Ευτυχώς έχουμε ποιοτικούς και έξυπνους παίκτες, που έδειξαν να τα αφομοιώνουν άμεσα και γρήγορα», για να προσθέσει: «Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καμία πίκρα, αυτή είναι η δουλειά μας. Υπήρχαν κάποιες προτάσεις όλο αυτό το διάστημα αλλά δεν ήταν αυτό που αναζητούσα.Ο Εθνικός μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο, και όλο αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα. Ήρθα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».

Αναφορικά με το πως είδε τον Απόλλωνα και τον Άκερ ανέφερε : «Στην Πάτρα υπάρχει πολύ ταλέντο και βγαίνει μπροστά.Ο Απόλλωνας παρουσίασε μια ομάδα με έμφαση στα νέα παιδιά, Η νέα γενιά παικτών του είναι εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα, και παίκτες όπως οι Μαστογιαννόπουλος, Μπαζίνας, Παπαβασιλόπουλος, Γόντικας, Αναγωνστόπουλος και Ερμείδης αποτελούν την περιουσία του, ενώ παίρνουν και πολύ χρόνο συμμετοχής. Αναφορικά με τον Άκερ, θα έλεγα ότι προσπαθεί, αλλά εμφανίστηκε βαρύς και δεν είχε την προσφορά που περίμεναν οι άνθρωποι της Πάτρας, για να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο αυτή την ιστορική ομάδα, η οποία ωστόσο θα βρει τον δρόμο της».

Τέλος, μίλησε για το πως βλέπει το πρωτάθλημα, λέγοντας ότι σε αυτό υπάρχουν το Περιστέρι και οι υπόλοιποι : «Το Περιστέρι προσωπικά για εμένα αποτελεί ομάδας άλλης κατηγορίας, και έχοντας φτάσει στο 15-0 και περάσει από έδρες όπως του Ηρακλή και του Χολαργού, ετοιμάζει τα πλάνα του για την Α1. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο  και όλες οι ομάδες μπορούν να σε κερδίσουν αν δεν προσέξεις. Ακόμα και η ΑΕΛ που αρκετοί θεωρούν ως καταδικασμένη είναι πολύ επικίνδυνη, και στο παιχνίδι με το Μαρούσι έδειξε μαχητικό πρόσωπο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ