16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανεπιθύμητος ο προδότης Ρέι Άλεν! (vids)

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί μιας ομάδας αν φύγει ένας παίκτης από αυτήν και πάει στον «αιώνιο» αντίπαλό της. Την απάντηση συνήθως την παίρνουμε στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων κοιτάζοντας και ακούγοντας την κερκίδα. Τώρα δε που υπάρχουν social media και διαδίκτυο εν γένει, την παίρνουμε πολύ νωρίτερα. Πώς όμως νιώθουν οι συμπαίκτες αυτού που φεύγει για να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο;

Αυτό είναι κάτι που τις περισσότερες φορές δεν το μαθαίνουμε. Οι παίκτες συνήθως δεν εκδηλώνονται για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης. Αλλά όχι πάντα. Καμιά φορά εξωτερικεύουν τα αισθήματά τους. Και τότε γίνεται σούσουρο σαν αυτό που προκάλεσε ο Ράτζον Ρόντο στις ΗΠΑ.

Ο γκαρντ των Μπουλς ήταν μέλος της ομάδας των Μπόστον Σέλτικς όταν αυτοί κέρδισαν τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ το 2008. Φέτος σκέφτηκε ότι θα ήταν όμορφο να γιορτάσουν την επέτειο των 9 χρόνων από αυτό το ορόσημο και πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το καλοκαίρι μια γιορτή σε κάποιον εξωτικό προορισμό εκτός ΗΠΑ προσκαλώντας όλους τους συμπαίκτες του σε εκείνη την πολύ σπουδαία ομάδα. Όλους; Όχι ακριβώς.

Ένας δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση. Ο Ρέι Άλεν είναι ανεπιθύμητος! Δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ο Ρόντο ούτε οι περισσότεροι από τους τότε συμπαίκτες του, συμπεριλαμβανομένων των Κέβιν Γκαρνέτ και Πολ Πιρς. Ο λόγος; Άφησε εκείνη την ομάδα και τους συμπαίκτες του για να πάει στον εχθρό!

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στις αρχές της επόμενης, οι Σέλτικς είχαν αναπτύξει έντονη αντιπαλότητα με τους Μαϊάμι Χιτ στην Ανατολική περιφέρεια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν πολύ μεγάλος. Τη σεζόν 2011-12 έπαιξαν μεταξύ τους στον τελικό της περιφέρειας, οι Χιτ νίκησαν και στη συνέχεια κατέκτησαν και το πρωτάθλημα. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ρέι Άλεν, βασικός κρίκος στην αλυσίδα των Σέλτικς εκείνης της περιόδου, απέρριψε την προσφορά που του έκανε η ομάδα της Βοστόνης και πήγε στο Μαϊάμι, που του έδινε περισσότερα χρήματα.  Ήταν μια καθαρά επαγγελματική απόφαση. Αλλ δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο τον Ρόντο, τον Γκαρνέτ, τον Πιρς για να τους ενημερώσει για την απόφασή του. Έριξε απλώς μαύρη πέτρα πίσω του και έφυγε. Και οι πρώην συμπαίκτες και φίλοι του δεν του συγχώρησαν. Ακόμα δεν τον έχουν συγχωρήσει…

«Δεν ξέρω με τι ακριβώς να το παρομοιάσω, αλλά ο μεταξύ μας χωρισμός δεν έγινε και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», λέει μιλώντας στην ιστοσελίδα theundefeated.com ο Ράτζον Ρόντο. «Δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί τότε στην ομάδα μας, την παρέα μας. Ήμαστε σε πόλεμο με το Μαϊάμι. Κι αυτός έφυγε και πήγε στον εχθρό! Αυτό κάποτε ήταν ανήκουστο στον αθλητισμό. Τώρα όχι και τόσο, αλλά κάποτε ήταν πραγματικά ανήκουστο»!

Ο Ρόντο προσπαθεί να εξηγήσει τι εννοεί και γίνεται ακόμα πιο αιχμηρός. Αφήνει ακόμα και υπονοούμενα για την ακεραιότητα του Άλεν! «Δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο σε αυτή την ομάδα. Μας έκανε να αναρωτιόμαστε ακόμα και για την παρουσία του σε εκείνους τους τελικούς του 2012. Με ποιον ήταν στ’ αλήθεια; Το αίμα του δεν ήταν πράσινο (σ.σ. το χρώμα της φανέλας των Σέλτικς). Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν τα πηγαίνουμε καλά. Πράγματι, δεν έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Μίλησα και με κάποιους άλλους παίκτες εκείνης της ομάδας και μου είπαν να κάνω αυτό που είχαμε συμφωνήσει εξ αρχής. Να μην τον καλέσω στη γιορτή μας»!

Ο Πολ Πιρς δεν θέλησε να σχολιάσει στο theundefeated.com το θέμα. Παλιότερα όμως, σε άλλη συνέντευξή του, είχε κατηγορήσει τον Ρέι Άλεν για προδοσία! «Επρόκειτο περί προδοσίας. Γι’ αυτό του κόψαμε την καλημέρα! Ο Ρέι δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον Ρόντο. Αλλά με μένα; Τον Κέβιν (σ.σ. Γκαρνέτ); Δεν μας είπε τίποτα για την απόφασή του. Προσπάθησα να του μιλήσω στο τηλέφωνο, αλλά ούτε απαντούσε ούτε επέστρεφε τις κλήσεις μου. Πήγε στο Μαϊάμι. Τον βασικό αντίπαλό μας. Μα, ήμαστε αδέρφια. Αγωνιζόμαστε μαζί. Το μόνο που θέλαμε ήταν να μας πει τι είχε στο μυαλό του. Αλλά ξαφνικά μάθαμε ότι έφυγε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα».

Η ιστοσελίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον Ρέι Άλεν για να του ζητήσει τη θέση του. Δεν τον βρήκε. Εδώ δεν τον είχαν βρει τότε οι συμπαίκτες του… Η ουσία, όμως, είναι πως καμιά φορά ο αθλητισμός δεν είναι τόσο επαγγελματικός όσο νομίζουμε. Και σε κάποιες περιπτώσεις κυριαρχούν αξίες, που πιστεύαμε ότι έχουν διαβρωθεί πλήρως από το χρήμα. Πάλι καλά…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ