19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλλη κλάση ο Ηφαιστος από τον Πανιώνιο

Ο Ηφαιστος έχει μπει φουριόζος στην μπασκετική ζωή μας, το έδειξε σε διάρκεια πέρυσι και το επιβεβαιώνει από νωρίς φέτος. Το 2/2 για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήρθε με το άνετο 83-69 επί του Πανιώνιου στο "Σοφία Μπεφόν", με τους νησιώτες να δείχνουν ότι έχουν ξεφύγει προ πολλού από το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και παίρνουν αυτά τα ματς με "επαγγελματικό" τρόπο και χωρίς να ιδρώνουν. Ο Πανιώνιος αντίθετα, δείχνει μεγάλες αδυναμίες στο ρόστερ του και κατ' επέκταση στην όλη του παρουσία και θέλει επειγόντως διορθωτικές και ενισχυτικές κινήσεις για να παλέψει με αξιώσεις την κατηγορία.

Ο Ηφαιστος έκανε από νωρίς σαφή την υπεροχή του αλλά και την πρόθεσή του να μην μπλέξει. Με τον Μολοντοβεάνου ασταμάτητο να έχει σκοράρει 11 πόντους προηγήθηκε με 23-16 στο δεκάλεπτο και στο 12' έφτασε στο +13, 29-16. Ο Πανιώνιος με Λαμπρόπουλο και Βεργίνη έκανε για λίγο αισθητή την παρουσία του και μείωσε σε 32-27, αλλά οι νησιώτες είχαν πολλές λύσεις, Σμιθ και Χαριτόπουλος έδειχναν τον πλουραλισμό και το 27-41 του ημιχρόνου αποτύπωσε όσα είχαν γίνει στο παρκέ.

Στο 23' η διαφορά είχε ξεπεράσει τους 20 πόντους, 52-30 για τον Ηφαιστο ο οποίος όσο νωρίς κι αν ήταν είχε εξασφαλίσει την νίκη και είχε εντείνει τον προβληματισμό στο στρατόπεδο του Πανιώνιου. Μπορεί οι "κυανέρυθροι" να μην το παράτησαν ποτέ, μπορεί να μείωσαν στους 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο, αλλά αυτό μάλλον και σε μια φυσιολογική χαλάρωση των φιλοξενούμενων, που έφτασαν μάλιστα και τα 21 λάθη, οφείλεται.

ΞΕΝΟΙ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ: Με εξαίρεση τον Αντονι Λι που είχε δείξει και από πέρυσι στο Ρέθυμνο ότι είναι... κανονικός παίκτης, οι υπόλοιποι Αμερικανοί του Πανιώνιου θέλουν... αναθεώρηση. Στην ουσία μια ομάδα που έχει στηρίξει εκεί την προσπάθειά της έχει δύο ξένους, Λι και Πάσαλιτς και πρέπει επειγόντως να δει ποιοι απλά χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και ποιοι αντικατάσταση για να βελτιωθεί η εικόνα.

 ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηφαιστος από νωρίς πόνταρε στις μάχες μέσα στην ρακέτα με την υπεροπλία των ψηλών του να αποτυπώνεται και από τον τελικό απολογισμό των ριμπάουντ που ήταν 42-29 για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ