23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-Ρίγα 88-79: Κολόμ «πυρπολητής», «Δικέφαλος» ανυπότακτος (vids+pics)

Η ΑΕΚ αρνήθηκε πεισματικά να αποκλειστεί από την 4η αγωνιστική του BCL, με τους παίκτες του Στέφανου Δέδα να βγάζουν ψυχή απέναντι στη Ρίγα, παίζοντας και για τον Στέφαν Γέλοβατς, και κερδίζοντας με 88-79 τη Ρίγα χάρη σε έναν Κίνο Κολόμ που έκανε... όργια, με αποτέλεσμα η Ένωση να μείνει όρθια στο παιχνίδι της πρόκρισης τουλάχιστον για την τρίτη θέση, έστω κι αν δεν κάλυψε τη μεγάλη διαφορά του πρώτου αγώνα της Λετονίας.

Με τον Ανγκόλα να έχει «σφίξει τα δόντια» και να «φωνάζει» παρών η ΑΕΚ επιχείρησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της (10-7 στο 4'), αλλά σύντομα οι Λετονοί θα αντιδρούσαν, με τη συνεργασία του Ζόρικς με τον Χάμοντς να φέρνει στο επόμενο δίλεπτο ένα σερί 0-10, που τους έβαλε σε θέση «οδηγού» (10-17). Κάπου εκεί, όμως, η άμυνα των παικτών του Δέδα έκανε την αρχή και οι Καρλής-Μαυροειδής έκαναν επίσης την έκπληξη, δίνοντας άλλον αέρα και οδηγώντας στην ισοφάριση, μαζί με το επιθετικό ταλέντο του Παππά, έως το τέλος της πρώτης περιόδου, αν και η ανησυχία στράφηκε στον τραυματισμό του 18χρονου γκαρντ (25-25).

Με την ίδια συνταγή η Ένωση έμοιαζε να έχει βρει ένα ρυθμό και έμοιαζε ικανή να ξεφύγει στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (32-28 στο 13'), αλλά η Ρίγα είχε τον τρόπο να μένει κοντά στο σκορ και να μην αφήνει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, «επιστρατεύοντας» επίσης την άμυνά της και βρίσκοντας κάποιες λύσεις στον Ράιλι. Η ΑΕΚ έχασε έτσι, ίσως, μια καλή ευκαιρία να πάρει διαφορά σε ένα καλό της διάστημα, αποκομίζοντας στο ημίχρονο και ύστερα από ένα σκληρό παιχνίδι, όπως εξελίχθηκε η περίοδος, να προηγηθεί μόνο σε διαφορά τριπόντου χάρη σε βολές του Χάμερ (40-37).

Η σκληρότητα της δεύτερης περιόδου συνεχίστηκε και στην τρίτη, εξελισσόμενη σε... δυστοκία για την ΑΕΚ, καθώς χρειάστηκε πάνω από πέντε λεπτά, για να σκοράρει, μη γνωρίζοντας πάντως μεγαλύτερη «ζημιά» από ένα σερί 0-6 των Λετονών, με τον Φιλιππάκο να είναι δραστήριος και να βοηθά τον Μαυροειδή για ένα 5-0 ως απόδειξη «αφύπνισης» (45-43 στο 26'). Από νωρίς, όμως, ο «Δικέφαλος» είχε συμπληρώσει τα ομαδικά του φάουλ και η Ρίγα το εκμεταλλεύτηκε, επισκεπτόμενη σε σχεδόν κάθε επίθεσή της στη γραμμή των βολών, με τον Ανγκόλα μάλιστα να αποβάλλεται ύστερα από δεύτερη τεχνική ποινή για flopping. Μετά το 50-54 στο 28ο λεπτό από αυτή τη συνθήκη, όμως, οι παίκτες του Δέδα δεν άφησαν το ματς να ξεφύγει, δεν έχασαν το μυαλό τους και με τον Κολόμ σε εκπληκτική κατάσταση, παίρνοντας παράλληλα δύναμη από ένα... μαινόμενο κόσμο, οδήγησαν το παιχνίδι ξανά σε απόλυτη ισορροπία (58-58).

Η ένταση συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο, όπου πέραν των άλλων ο Χάμοντς θεώρησε... έξυπνο να κάνει κίνηση προς τον πάγκο της ΑΕΚ, αποβληθείς με 5ο φάουλ από την τεχνική ποινή που πήρε, τη στιγμή που σημείωνε το 62-66 με τρίποντο. Από αυτή την απερισκεψία η Ένωση πήρε τέσσερις πόντους και ο Κολόμ συνέχισε το «σόου», φέρνοντας τους γηπεδούχους αυτή την φορά στο +4 (71-67 στο 34'). Δεν μπόρεσαν, όμως, να δώσουν αντίστοιχη συνέχεια, με τη Ρίγα να βρίσκει λύσεις στους Ζόρικς και Ράιλι μετά από πολλή ώρα και να επιστρέφει με επιμέρους 3-8, προτού έρθουν Κολόμ και Παππάς να απαντήσουν με σερί 5-0, που έδινε ανάσα με μεγάλο τρίποντο του Έλληνα γκαρντ στα σχεδόν 100" για τη λήξη (79-75). Ο Μάντσεν μείωσε με λέι απ, αλλά το αντιαθλητικό του Ράιλι στον Γκρίφιν καθόρισε τα πάντα, με τον Κολόμ να «καθαρίζει» το ματς με νέα μακρινή «βόμβα», σημειώνοντας το 83-77 στα 46", σε ένα φινάλε εμφατικό για την ΑΕΚ, που μπορεί να ξεκινήσει με αυτή την νίκη ως αφετηρία.

Δεκάλεπτα: 25-25, 40-37, 58-58, 88-79

ΙΣΠΑΝΟΣ ΜΠΟΜΠΕΡ: Ο Κίνο Κολόμ είναι γνωστό το τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε τομέα του επιθετικού παιχνιδιού και σε αυτό το ματς ήταν απολαυστικός. Ο Ισπανός γκαρντ έκανε μια τρομερή εμφάνιση με 26 πόντους (2/6 δ., 6/9 τρ., 4/7 β.), τρία ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία λάθη σε 28 λεπτά παιχνιδιού, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα οκτώ παραπάνω λάθη της Ρίγας (12-20) ήταν πολλά για ένα τόσο κλειστό παιχνίδι, δίνοντας ισάριθμες παραπάνω κατοχές στην ΑΕΚ, η οποία χρειάστηκε κι ένα εξαιρετικό πσοοστό με 11/25 τρίποντα, ώστε να τις εκμεταλλευτεί και να πάρει το αποτέλεσμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ