15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-Λαύριο 94-97: Της έχει πάρει τον αέρα! (vids)

Το Λαύριο φαίνεται πως... έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ, παίρνοντας τρίτη σερί νίκη εναντίον της για την φετινή σεζόν με 97-94 στην παράταση στο ματς της χρονιάς, παρά το γεγονός ότι αρκετές μέρες με αγωνιστική απραξία, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να αστοχεί για την ισοφάριση και το δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο και την ομάδα της Ανατολικής Αττικής να έχει προβάδισμα εν όψει playoffs, δίνοντας στην Ένωση άλλο ένα «χτύπημα» γερό μετά τον αποκλεισμό από το BCL.

Στην προσπάθεια να ακουμπήσει χαμηλά την μπάλα η ΑΕΚ και να πάρει πόντους από εκεί, το Λαύριο επιχείρησε να τρέξει με Κάρτερ και Ντιαλό, με το κουμάντο του Ζήση να κρατά την Ένωση μπροστά στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ (12-8 στο 5'). Ο έμπειρος γκαρντ συνέχισε να οδηγεί τους υπόλοιπους με διάφορους τρόπους, με τον Γιάνκοβιτς και Μορέιρα να τελειώνουν φάσεις και εκείνον να σκοράρει για το 19-15 της πρώτης περιόδου.

Η δράση του Μόουζες έφερε κοντά σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά για τους παίκτες του Παπαθεοδώρου (26-17 στο 14'), αλλά σύντομα οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν με πληθώρα επιλογών, ειδικά στην περιφέρεια τους κι ένα τρίποντο του Μουράτου με... περιπέτεια να ισοφαρίζει σε 33-33 στο 18ο λεπτό. Η ποιότητα του Λάνγκφορντ, όμως, ήταν αρκετή για να διατηρήσει μπροστά τον «Δικέφαλο», πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (41-36).

Μετά από ένα 0-5 με τον Κάρτερ να βρίσκει ρυθμό, ο Μορέιρα άρχισε να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, κάτι που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ, με συνέπεια να πάρει διαφορά επτά πόντων λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου και να δείχνει πως ήλεγχε το ματς, σε ένα διάστημα όπου είδαμε τον ύψους 1.88 μέτρων Μέικον να καρφώνει (55-48). Οι... ελληνικές λύσεις του Σερέλη, όμως, διατηρήσαν σε κοντινή επαφή με το σκορ το Λαύριο κι ένα τρίποντο του Σάβατζ έφερε μπροστά στην ομάδα με 57-60 στο 28ο λεπτό, δείχνοντας στο τέλος του δεκαλέπτου να έχει αλλάξει το μομέντουμ παρά τη διαφορά μόλις ενός καλαθιού, που υπήρξε εξαιτίας ενός τριπόντου-ανάσα του Ζήση (62-64).

Ο Κόζι σκόραρε για το 62-69 και μόλις ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Παπαθεοδώρου αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ. Η απόσταση έφτασε και στο +10 για τους παίκτες του Σερέλη με τρίποντο του ίδιου παίκτη για το 64-74 στο 33ο λεπτό κι εκεί ανέλαβε η άμυνα της ΑΕΚ να επιχειρήσει τη διάσωση του αγώνα, με τον Ζήση να δημιουργεί παράλληλα και τον Μέικον να δίνει ανάσες σκοραρίσματος, για να αναλάβει ο Λάνγκφορντ και να δώσει προβάδισμα σε ένα επιμέρους 14-3 με 2.5 λεπτά για τη λήξη (78-77). Ο Λάνγκφορντ πέτυχε και νέο καλάθι αμέσως μετά, αλλά η αντίδραση ήρθε και στην άλλη πλευρά, με ένα σερί 0-5 να ανατρέπει τα δεδομένα στα 50" για τη λήξη χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Ντέιβις (80-82). Ο Λάνγκφορντ απάντησε με νέο μεγάλο σουτ για το 82-82 στα 37", ο Γερομιχαλός αστόχησε στο λέι απ και ο Ζήσης έκανε το ίδιο σε τρίποντο από τη γωνία, για να έρθει η παράταση (82-82).

Το Λαύριο φάνηκε να μπαίνει πιο αποφασισμένο στο έξτρα πεντάλεπτο, με δύο τρίποντα των Κάρτερ και Ντέιβις να δίνουν ένα σημαντικό, για τα δεδομένα του αγώνα, προβάδισμα στα μισά του δρόμου (85-91). Οι επόμενες επιλογές, όμως, ήταν κακές κι ένα μακρινό σουτ του Ζήση κράτησε όρθια την ΑΕΚ στα 90", μειώνοντας σε 90-91. Οι βολές του Μέικον απάντησαν στο καλάθι του Κάρτερ, ο οποίος με λέι απ διαμόρφωσε το 92-95 στα 35". Ο Μέικον αστόχησε για τρεις, αλλά η αυτοθυσία των γηπεδούχων έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία με το λέι απ του Ζήση για το 94-95 στα 8". Ο Κόζι ευστόχησε στις βολές για το 94-97, ο Λάνγκφορντ αστόχησε για την ισοφάριση και το Λαύριο «ξέσπασε» σε πανηγυρισμούς.

Δεκάλεπτα: 19-15, 41-36, 62-64, 82-82, 94-97 (παρ.)

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ: Αρκετοί παίκτες του Λαυρίου έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό τον νέο θρίαμβο, αλλά ο Τάισον Κάρτερ είναι... το κάτι άλλο, ειδικά στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν. Ο Αμερικανός είναι λίρα εκατό και στον αγώνα με την ΑΕΚ ήταν ηγετικός και καθοριστικός με 24 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο λάθη σε σχεδόν 31 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Λαύριο κρατήθηκε όρθιο χάρη στο πολύ καλό του ποσοστό στα τρίποντα για εκτός έδρας ματς, με 46% έναντι 35% της ΑΕΚ, γεγονός που ασφαλώς μέτρησε στο τέλος, παρά το ότι η Ένωση παράλληλα είχε 53% στα δίποντα έναντι 50% του αντιπάλου της.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ