18.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τουρκ Τέλεκομ – ΑΕΚ 78-66: Αποκλεισμός – σοκ!(vids)

Η ΑΕΚ πήγε για δύο αποτελέσματα στην Αγκυρα και τελικά γυρίζει πίσω όχι μόνο με το τρίτο, αλλά και αποκλεισμένη. Σα να μην έφτανε ότι έχασε από την Τουρκ Τέλεκομ και το ματς και τη διαφορά των εννέα πόντων του πρώτου ματς, με το σημερινό 78-66 ήρθε και η μεγάλη ανατροπή στο Νόβγκοροντ. Από το -15 η Στρασμπούρ το γύρισε, νίκησε τη Νίζνι και έτσι, με 2-3 για ΑΕΚ, Στρασμπούρ και Τουρκ και την ΑΕΚ να χάνει και τις δύο ισοβαθμίες, ό,τι κι αν γίνει στο τελευταίο ματς, μένει έξω.

Η ΑΕΚ έκανε δυνατή εκκίνηση στον αγώνα. Με την άμυνα να της δίνει ρυθμό και τον Ματσιούλις πόντους, στο 6' ήταν στο 8-12 με τον Λιθουανό να έχει σκοράρει ήδη οκτώ πόντους. Η Τουρκ απάντησε με ατομικά ξεσπάσματα και σουτ, ο Φόστερ της έδωσε λύσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-17.

Η αλλαγή στην αμυντική τακτική των Τούρκων προβλημάτισε την ΑΕΚ. Εκλεισαν πολύ μέσα, άφησαν μόνο το σουτ σαν διέξοδο στην ΑΕΚ, αυτά δε μπήκαν και σταδιακά άρχισε να δημιουργείται μια διαφορά. Από το 20-19 το σκορ πήγε στο 29-20 και για πρώτη φορά στο 13' είχε ισοφαριστεί η διαφορά του πρώτου αγώνα. Οι Τούρκοι και με τον Ουίλτζερ να συνδέεται με το καλάθι κράτησαν μια απόσταση, μέχρι το 39-31 στο 19', αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε. Ο Μωραϊτης της έδωσε επιθετικό παλμό, έκανε ένα μικρό σερί και στη λήξη του ημιχρόνου το σκορ ήταν 39-36. 

H AEK έκανε και το προσπέρασμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, 39-40, ο Ουίλτζερ και πάλι αποκατέστησε την τάξη για την Τουρκ. Το 45-40 στο 24' έφερνε πάλι ισορροπίες... τρόμου στον αγώνα. O Καναδός είχε βρει πολύ καλό ρυθμό, η ΑΕΚ δεν έβρισκε τρόπο να τον σταματήσει και το 49-42 στο 26' έβρισκε τον Ηλία Παπαθεοδώρου να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Στο 28'30'' η Τουρκ κάλυψε για πρώτη φορά τη διαφορά του πρώτου αγώνα, με το σκορ στο 54-44. Η περίοδος έκλεισε ακριβώς στο +9 για τους Τούρκους, 55-46 με το τελευταίο δεκάλεπτο να έχει αποκτήσει ήδη χαρακτήρα... αυτόνομου αγώνα.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ ήταν από το 25' και μετά είχε αρχίσει να... εμφανίζεται στο γήπεδο ο Ντάριλ Μέικον. Ο αμερικανός σκόρερ άργησε αλλά βρήκε επιθετικό ρυθμό. Μόνο που δεν βρισκόταν διάστημα με την ΑΕΚ να έχει τουλάχιστον δύο απειλές για το αντίπαλο καλάθι. Συν τοις άλλοις,  οι Τούρκοι χτυπούσαν συνέχεια μέσα στο καλάθι και κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ. Στο 34' η διαφορά πήγε στο +11, 64-53. 

Το 70-55 στο 37', σε συνδυασμό με την ανατροπή που ολοκληρωνόταν στο Νόβγκοροντ... άνοιγε το έδαφος κάτω από τα πόδια της ΑΕΚ. Στο 39' η ΑΕΚ κατάφερε την... ισοπαλία, το 72-63 δηλαδή και τους εννέα πόντους. Ηρθε από 1/2 βολές του Ματσιούλις μετά από αντιαθλητικό φάουλ και κάρφωμα του Μόουζες στη συνέχεια. 

Εβαλε δυο βολές η Τουρκ, αλλά ξανά ο Μόουζες το πήρε πάνω του και έβαλε γκολ - φάουλ. Μέσα το έμμεσο τρίποντο και 74-66. Ο Γκεγίκ έκανε το 76-66 στα 24'', ο Μόουζες έχασε τρίποντο και... τέλος. 

ΑΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Οχι όι ήταν αυτή η αιτία, αλλά σήμερα έπεσε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ατυχίας για την ΑΕΚ. Χτυπημένη από αμέτρητα προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, είδε και τον Ματ Λοτζέσκι να νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι και να μη μπορεί να προσφέρει μετά τα πρώτα λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η υπεροχή της Τουρκ Τέλεκομ στα ριμπάουντ ήταν συντριπτική, 44-29 και ο τομέας αυτός καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα, ειδικά στην τρίτη περίοδο που έγειρε η πλάστιγγα

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ