16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αγενής συγκάτοικος ο υπερηχητικός Ιωνικός

Η υψηλή πτήση του Ιωνικού στην χρονιά της επιστροφής του στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζεται και το 108-74 επί του ομόστασταυλου στο "Σοφία Μπεφόν" Πανιώνιου μετά από μια σπουδαία παράσταση στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η έβδομη επιτυχία για την εντυπωσιακή ομάδα του Νίκου Βετούλα. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο οι Νικιαώτες έστησαν πάρτι, το ελληνικό δίδυμο Μαυροκεφαλίδη και Χαραλαμπόπουλου ηγήθηκε της προσπάθειας και πλέον αναμένονται οι αλλαγές που έχουν αρχίσει, αφού ήδη έχουν αποκτηθεί νέοι Αμερικανοί και αυτές  ενδέχεται να μην είναι οι μόνες.

Απολαυστικό σε θέαμα, αμφίρροπο και απόλυτα μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο, που έληξε με 15-21, με τον Σάμουελς να αναλαμβάνει από νωρίς δράση, ο Ιωνικός καλύτερος στο δεύτερο, με Χαραλαμπόπουλο και Μπαρτ να δίνουν βοήθειες στον Μαυροκεφαλίδη, αλλά με τον Πανιώνιο να κρατάει με Βεργίνη και ΜακΓκιλ να προστίθενται στην εξίσωση. Το 42-41 του ημιχρόνου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Με "βομβαρδισμό" τριπόντων στο πρώτο επτάλεπτο της τρίτης περιόδου, ο Ιωνικός εκτόξευσε την διαφορά στους 20 πόντους, 70-50 και το παιχνίδι είχε λάβει ξαφνικό και απότομο τέλος αφού και το 76-55 στο 30' δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ιωνικός έχει στηρίξει πολλά στην φετινή του προσπάθεια στους Ελληνες και δικαιώνεται σε διάρκεια. Παρότι υπάρχουν καλοί ξένοι, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πιστοποιεί την χρονιά την αναγέννησής του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ιωνικός ήταν συντριπτικά ανώτερος σε όλα, όμως τα 18/37 τρίποντα (με... 17/36 δίποντα) ήταν η πιο σημαντική του επίδοση, αφού με αυτά έγινε το ξέσπασμα στις αρχές του δεύτυερου ημιχρόνου που έκρινε το ματς.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ