20.1 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Έτοιμος… για άλλον έναν «χορό» ο Τζινόμπιλι! (vids)

Ο Μανού Τζινόμπιλι καλείται προσεχώς να πάρει μια απόφαση για τη συνέχεια ή μη της καριέρας του και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει, προχωρώντας στο δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του με τους Σπερς.

Τις ημέρες που περνά μερικές στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια του, γιορτάζοντας τα 41α του γενέθλια που είχε χθες (28/7), ο Μανού Τζινόμπιλι βλέπει τα παιδιά του να τον κοιτάζουν με ένα βλέμμα, που σίγουρα εμπεριέχει την απορία για το πότε θα έχει ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί τους. Το ίδιο, σίγουρα, θα σκέφτεται και αυτός, αλλά για αρχή ακόμη φαίνεται η αγάπη για το μπάσκετ να μην έχει «σβήσει» ούτε στο ελάχιστο.

Κάπως έτσι, ο «μύθος» του παγκοσμίου μπάσκετ αναμένεται για ακόμη μία χρονιά να μας δώσει την χαρά να τον βλέπουμε στα καλύτερα παρκέ του κόσμου, αυτά του ΝΒΑ. Ο Αργεντινός «άσος» έχει ένα δεύτερο χρόνο στο συμβόλαιό του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αξίας 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, και από τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του επιθυμούν να συνεχίσει, δεν υφίσταται λόγος απόσυρσης, έστω κι αν τις τελευταίες μέρες έχει περάσει από το μυαλό του η σκέψη.

Οι προϋποθέσεις που βάζει ο ίδιος ο Τζινόμπιλι, άλλωστε, όπως έχει τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν έχουν σχέση απαραίτητα με την κατάκτηση ενός τίτλου. Από αυτούς, άλλωστε, έχει τέσσερις στη συλλογή του. Βάλτε και τις ουκ ολίγες διακρίσεις του, όπως οι δύο φορές που συμμετείχε στο All Star Game ή οι «χρυσές» ημέρες με την Εθνική Αργεντινής, και θα γίνει κατανοητό, ότι είναι ήδη... χορτάτος. Αυτό που τον νοιάζει, λοιπόν, είναι αρχικά να χαίρεται το παιχνίδι κι έπειτα να ξέρει, ότι η ομάδα του τον θέλει.

Ο Τζινόμπιλι βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη συνθήκη για τους Σπερς. Ο Ντάνκαν έχει αποσυρθεί, ο Λέοναρντ και ο Πάρκερ αποχώρησαν αυτό το καλοκαίρι, άρα κάποιος πρέπει να περάσει για τον Γκρεγκ Πόποβιτς το «μυστικό» που διατηρεί τα «Σπιρούνια» στην πρώτη γραμμή τα τελευταία 20 χρόνια. Έναν παίκτη που θα «μεταλαμπαδεύσει» αυτή τη «μαγιά» στους επόμενους. Και ο Μανού είναι, αυτή τη στιγμή, ο ιδανικός να παίξει αυτό το ρόλο, προσφέροντας διπλά, μαζί με όσα κάνει στο παρκέ και είναι πολύτιμα, ακόμη και στα 41 του.

Κάπως έτσι, η απόφαση αναμένεται να μην είναι τόσο δύσκολη, όσο ήταν πέρυσι που έμενε ελεύθερος και έπρεπε να αποφασίσει το αν θα συνέχιζε. Ο Μανού Τζινόμπιλι λογικά θα συνεχίσει να μεγαλώνει τη σπουδαία του κληρονομιά, με διαστάσεις για το παγκόσμιο μπάσκετ, με τους φίλους του να έχουν πάλι το προνόμιο να τον βλέπουν να αγωνίζεται, με αυτή την φανέλα που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 16 χρόνια.

Η λογική λέει, ότι αφού πρόκειται για το δεύτερο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, του χρόνου τέτοια εποχή θα λέει το «αντίο». Ίσως και να πρέπει άπαντες να σκεφτούμε, ότι αυτή η χρονιά είναι ιδιαίτερη και να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για τις τελευταίες παραστάσεις μίας τόσο σπουδαίας προσωπικότητας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ