15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τριπλός Λούκα, διπλοί Κρίσταπς και Γιόνας (vids)

O Λούκα Ντόνσιτς με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ήταν οι πρωταγωνιστές στις νίκες των Ντάλας Μάβερικς και των Μέμφις Γκρίζλις με το ΝΒΑ να επιστρέφει στη δράση μετά το διάλειμμα του All Star Game.

Ντάλας Μάβερικς - Σαν Αντόνιο Σπερς 115-104

Οι Ντάλας Μάβερικς συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις και έφτασαν στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες με το 115-104 επί των Σπερς. Πρωταγωνιστές ήταν δύο οικεία στους Ευρωπαίους πρόσωπα: Ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο Σλοβένος έκανε ένα ακόμη triple double με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Είναι το 11ο προσωπικό του, το οποίο τον φέρνει στην 11η θέση της σχετικής λίστας με έναν μεγάλο του ΝΒΑ, τον Μπομπ Κούζι. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, σφράγισε και τη νίκη των Μάβερικς με ένα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό step back!

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, όπως ομολόγησε και ο ίδιος και να υπενθυμίζει σε όλους γιατί βρίσκεται στο ΝΒΑ και με το συμβόλαιο που έχει. Ο Λετονός 28 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τον προπονητή του, Ρικ Καρλάιλ να χαρακτηρίζει την εμφάνισή του "τρομερή" δίνοντας έμφαση και στην άμυνα που έπαιξε ο παίκτης του.

Για τους Μάβερικς ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με 30 πόντους, 11 ασίστ και τέσσερα κλεψίματα ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ.

Μέμφις Γκρίζλις-Ουόσινγκτον Ουίζαρντς 127-112

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΝΒΑ και μία από τις εντυπωσιακότερες σε ότι αφορά τους αριθμούς. Ο Λιθουανός στο 127-112 των Γκρίζλις επί των Ουίζαρντς είχε στον τελικό του απολογισμό 29 πόντους και 20 ριμπάουντ, μαζεύοντας ότι "σκουπίδι" κυκλοφορούσε.

Όσο εντυπωσιακός κι αν ήταν ο Βαλαντσιούνας δεν ήταν μόνος του. Ο Τζα Μοράντ άφησε το παρκέ με double double (21π. 10α.) και ο Ντέσμοντ Μπέιν πρόσθεσε 20 πόντους.

Για τους Ουίζαρντς το δίδυμο Μπιλ - Ουέστμπρουκ έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Μπράντλεϊ Μπιλ σημείωσε 21 πόντους και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πρόσθεσε 20 και 10 ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ