20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ένα βήμα παραπέρα!

Ο Πανιώνιος “ανηφορίζει” έως την Θεσσαλονίκη για να παίξει το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Στο φεύγα του, θέλει να έχει πανηγυρίσει μία νίκη που για τον Σάκη Καρύδα, δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από… μία ακόμη! 

Με ρεκόρ 19 νίκες και μόλις μία ήττα, ο Πανιώνιος κάνει αυτό που πολλοί είχαν σίγουρο! Πορεία προς την επιστροφή. Βέβαια, η Basket League - ή για να ακριβολογούμε, η απ’ ευθείας άνοδος - απέχει δέκα ματς και ο “Ιστορικός” έχει να παίξει ντέρμπι σε Κερατσίνι και Χολαργό, να φιλοξενήσει τον Αίολο και τον Δούκα, χώρια πως στα άμεσα πλάνα του βρίσκεται ταξίδι 504 χιλιομέτρων βόρεια της Πλατείας. Ντέρμπι από τα παλιά αυτό με τον Ηρακλή το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς την άνοδο. Η μήπως όχι; “Δεν θα κρίνει τίποτα ακόμα” λέει ο Σάκης Καρύδας “καθώς υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Σαφέστατα και είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι γιατί υπολογίζουμε στον κάθε αντίπαλο. Αυτός που θα το πάρει όμως, θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα. Ευχής έργον είναι να ανέβουμε και οι δύο σύλλογοι λόγω της ιστορίας τους. Τόσο από τον Ηρακλή όσο και από τον Πανιώνιο έχουν περάσει παικταράδες και αυτοί που έχουμε μείνει για να συνεχίσουμε το έργο τους, αποτελεί μεγάλη μας τιμή. Και για να μιλήσω για την ομάδα μου, αυτοί που φοράμε την δοξασμένη φανέλα του Πανιωνίου, θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί στην Α1, εκεί που του αξίζει να είναι”. 

Μια άνοδο ακόμα….

Στα 37 του χρόνια, ο γκαρντ του Πανιωνίου έχει ανεβάσει στην Α1 τον Ηλυσιακό, τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τον Αρκαδικό και κατά κάποιο τρόπο… την Δόξα Λευκάδας. Το αυτό θέλει να κάνει και με τον Πανιώνιο και στο ερώτημα “εσύ ή ο Γκαγκαλούδης” έχει να απαντήσει με γέλιο: “Κι οι δύο. Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης  που έχει χαράξει την δικιά του, μοναδική πορεία στο μπάσκετ και αν μη τι άλλο, μόνο θετική είναι. Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο έχω κάνει κι εγώ και θέλω να το συνεχίσω για όσο καιρό παίζω ακόμα. Αυτό σημαίνει πως θέλω να ανεβάσω τον Πανιώνιο”. 

Φάρο και ξερό ψωμί!

Στο Ηρακλής-Πανιώνιος υπάρχει σίγουρα η “μάχη” των γκαρντ, αλλά και αυτή των ψηλών. Φάρο Αλίχοτζιτς και Ρόναλντ Ρουτκάουσκας είναι δύο από τα καλύτερα σέντερ της κατηγορίας αλλά για τον Καρύδα, δίλημμα για το ποιος είναι καλύτερος δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ: “Φάρο και ξερό ψωμί. Είναι τρομερός και μας έχει βοηθήσει πολύ την φετινή χρονιά. Είναι δυνατός, αποφασιστικός, ξέρει τι θέλει και τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Μας διευκολύνει το παιχνίδι και εμείς το δικό του”. 

Ο Οικονόμου είναι προσωπικότητα!

“Τεράστιο” όνομα ως παίκτης, προσωπικότητα από τις λίγες αλλά ως προπονητής, ο Νίκος Οικονόμου είναι άπειρος. Το πάει καλά βέβαια και αυτό φαίνεται από το 19-1Απέναντ. ι του, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Round two, fight…. “Τα αποτελέσματα δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο κι αυτό δεν το έχουμε πετύχει μόνοι μας” τονίζει ο Καρύδας για να συνεχίσει: “Η εμπειρία του Οικονόμου ως παίκτης, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να βελτιωθούμε και να βελτιώσουμε την εικόνα του συλλόγου. Ξέρει τι να παίρνει από τον καθένα μας. Δεν έχει σημασία αν είναι νέος ή καινούργιος στους πάγκους. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και ο Πανιώνιος αυτό χρειάζεται”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ