18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένας «δαίμονας»… για την ιστορία στην Νίκαια (vids)

Ο Νίκος Χουγκάζ επιβεβαίωσε και με το Λαύριο πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, βοηθώντας την ομάδα του στην πρώτη νίκη της σεζόν στην Basket League, και το Basketa.gr καταγράφει το δρόμο του νεαρού σέντερ στην προσπάθεια να γίνει ήρωας του Ιωνικού σε μια σεζόν με ένα τεράστιο στοίχημα στην Νίκαια.

Ο πατέρας του έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει καταφέρει, άλλωστε, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ως αθλητής και αυτό δεν ήταν άλλο, από το να μπει στην καρδιά των απαιτητικών οπαδών του Πανιωνίου, με τις δύο του θητείες στις δεκαετίες 1980 και 1990 να τον έχουν εγκαθιδρύσει ως μια σημαντική προσωπικότητα του συλλόγου.

Το στοίχημα, πολλές φορές, για το σπλάχνο ενός καλού αθλητή, που για κάποιο λόγο έχει μείνει ψηλά στη συνείδηση των φιλάθλων για όσα πέτυχε, είναι να γράψει μόνος μια ξεχωριστή ιστορία και όχι να θεωρείται απλά ο γιος εκείνου του καλού αθλητή. Ο Νίκος Χουγκάζ θέλει να φτάσει σε αυτό ακριβώς το επίπεδο και στον Ιωνικό δείχνει, ότι μπορεί να τα καταφέρει, σε μια σεζόν εξαιρετικά δύσκολη για τους Νικαιώτες.

Από τις ουκ ολίγες εντυπωσιακές εμφανίσεις στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα, ο νεαρός σέντερ έχει αξιοποιήσει αρκετές ευκαιρίες. Προς το παρόν, όμως, αυτή μοιάζει να είναι η πιο μεγάλη.

https://www.youtube.com/watch?v=vneqldqKmNM&ab_channel=chrischougaz

Η «κλοπή» από την ΑΕΚ και οι «δαίμονες» που τον έκαναν καλύτερο

Ο Νίκος Χουγκάζ, λοιπόν, πραγματοποίησε παιχνίδια, που έπεισαν για το ταλέντο του στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, προερχόμενος από την ακαδημία του Περιστερίου και δείχνοντας πως… το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει. Αυτές οι εμφανίσεις εξήψαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, που θέλησε να την εντάξει στο δυναμικό της, αλλά… η καρδιά και ο πατέρας θα μιλούσαν.

Μπορεί οι συνθήκες να ήταν εξαιρετικά δύσκολες στον Πανιώνιο για ακόμη μια φορά, αλλά κάπως έτσι υπήρξε η ευκαιρία να βρεθούν μαζί οι δυο τους. Ο Κρις προσλήφθηκε… μήπως και σώσει τίποτα και ο Νίκος είχε τη δυνατότητα να επιδείξει ψήγματα του ταλέντου του, δίπλα σε έναν άνθρωπο που μπορούσε να τον νουθετήσει καλύτερα από κάθε άλλο και σε μια ομάδα, της οποίας οι οπαδοί γνωρίζουν πώς να αγκαλιάζουν κάθε αθλητή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του, όμως, να αναδειχθεί ως αθλητής, ήταν στο κολλέγιο Νορθουέστερν Στέιτ, με τους Ντέμονς να εκμεταλλεύονται τα φυσικά προσόντα του ύψους 208 εκατοστών σέντερ και να επιχειρούν να μας τον… γυρίσουν ως καλύτερο παίκτη. Και τα κατάφεραν, αφού λίγο πριν από την καραντίνα είχε φτάσει σε σημείο να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη της εβδομάδας για την πολιτεία της Λουιζιάνα, ενώ τελείωσε την χρονιά με μέσους όρους 9.7 πόντων και 7.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σε μια συνέχεια της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 του 2019 με την Εθνική Εφήβων.

https://www.youtube.com/watch?v=HXcp0oFP_mc&ab_channel=Nikos4617

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν ο Στέργιος Κουφός, που πάντα δείχνει την εμπιστοσύνη του σε ταλαντούχους αθλητές, να του δώσει ρόλο στον Ιωνικό, φέρνοντάς τον στην Ελλάδα έναν χρόνο μετά το οδοιπορικό στις ΗΠΑ. Το πρώτο καλό δείγμα ήταν στο Κύπελλο με τον Άρη, όπου βοήθησε καθοριστικά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, αντιθέτως, δεν ήταν θετική, αλλά ίσως θα μπορούσε να παίζει ρόλο το άγχος του πρώτου αγώνα απέναντι σε σπουδαίο αντίπαλο. Κι αυτό, γιατί στις επόμενες αγωνιστικές η απόδοση ήταν ανοδική, δίνοντας τον τόνο στην πρώτη νίκη στην Basket League, σε μια παθιασμένη εμφάνιση κόντρα στο Λαύριο, με τον Χουγκάζ να σημειώνει double double 18 πόντων και 11 ριμπάουντ, κυριαρχώντας στη ρακέτα.

https://www.youtube.com/watch?v=QEwwNPIpnxI&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.

Ο ίδιος δείχνει πως μπορεί να γίνει… σκέτος δαίμονας, γράφοντας τη δική του ιστορία, η οποία μπορεί να τον αναδείξει σε ήρωα όχι της Νέας Σμύρνης, όπως ο πατέρας του, αλλά της Νίκαιας, στηρίζοντας τον Ιωνικό σε ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα της ιστορίας του.

https://www.youtube.com/watch?v=3D9kIMfjrJU&ab_channel=JonathonZenk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ