15.9 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Το πάρτι της Φενέρ, η ραψωδία του Τζέιμς και το «δάγκωμα» της Βαλένθια (vids)

Η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας άνοιξε με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις... Η Φενέρμπαχτσε θριάμβευσε στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Αναντολού Εφές, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ηγέτη τον Τζέιμς «λύγισε» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην ελληνική «μάχη» των πάγκων και η Βαλένθια διέλυσε εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης στη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας.

Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι της Πέμπτης (8/10), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχτηκε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η «μάχη» ήταν μεγάλη και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς οι δύο αντίπαλοι ήταν ισάξιοι. Στο φινάλε όμως ο αγώνας μετατράπηκε σε προσωπική κόντρα του Μάικ Τζέιμς με τον Σκότι Ουίλμπεκιν. Νικητής βγήκε ο πρώτος και η «ομάδα του Στρατού» επικράτησε με 76-72Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Αναντολού Εφές υποδέχτηκε την Φενέρμπαχτσε, θέλοντας να αφήσει πίσω της την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εντός έδρας. Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν ήταν το φαβορί, όμως οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν αρκετά... αγενείς και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό με 80-71. Ο Ντε Κολό έκανε πλήρη εμφάνιση ως πόιντ γκαρντ με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ για τους γηπεδούχους διασώθηκε ο Σίμον, αλλά οι 24 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί. Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Η μεγάλη «βόμβα» όμως έμελλε να «σκάσει» στην τελευταία αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας χάσει στην πρεμιέρα εκτός έδρας από την Μπασκόνια, ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κάνει σεφτέ, στον «εμφύλιο» με τη Βαλένθια. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά διασύρθηκε κιόλας με 93-77, με τις «νυχτερίδες» να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να χαλαρώνουν στο φινάλε, με τη διαφορά να μειώνεται σημαντικά. Από την πλευρά της η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, την ώρα που η «Βασίλισσα» προβληματίζει έντονα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos από τα παιχνίδια:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ