27.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο Τζέιμς «καθάρισε» το… ελληνικό ντέρμπι

Ο χαρισματικός σκόρερ Μάικ Τζέιμς έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι της ΤΣΣΚΑ με τη Μακάμπι, με τους... Ελληνες της Μόσχας να επικρατούν αυτών του Τελ Αβίβ, αφού και οι δύο προπονητές Δημήτρης Ιτούδης και Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες τους είναι συμπατριώτες μας, με σκορ 76-72. Ανέτοιμες έδειξαν και οι δύο ομάδες, με την ΤΣΣΚΑ φυσικά να έχει και τις απουσίες λόγω κορονοϊού όπως Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς.

Η ΤΣΣΚΑ έλεγξε μέσα από την άμυνά της το πρώτο δεκάλεπτο, κρατώντας αφοπλισμένο τον Σκότι Ουίλμπεκιν και κλείνοντας την περίοδο με 20-15 καθοδηγούμενη επιθετικά από τον Νταρούν Χίλιαρντ.

Στην δεύτερη ξέφυγε με 28-20 δείχνοντας να επιβάλει τον ρυθμό της, όμως, η Μακάμπι πέρασε τη μπάλα μέσα στο καλάθι όπου έδειξε πιο δυνατή, ο Αντε Ζίζιτς ήταν αποτελεσματικός και το ημίχρονο έληξε με 31-30 για τους Ρώσους.

Το ματς κύλησε στην κόψη του ξυραφιού σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, με εκνευρισμό και αστοχία εκατέρωθεν, όπως μαρτυρά το 14-14 επί μέρους σκορ και το 45-44 συνολικό, με την Μακάμπι να χάνει συνεχόμενα ελεύθερα τρίποντα και την ΤΣΣΚΑ να κάνει συνολικά κακές επιθέσεις.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βλέποντας ότι απ' έξω... τα έσπαγε, αποφάσισε να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και δικαιώθηκε. Το δίδυμο Ζίζιτς - Μπέντερ λειτούργησε καλά, το 48-52 στο 33' δεν ήταν κάποιο μεγάλο προβάδισμα αλλά της έδινε τον έλεγχο του αγώνα.

Κάποια στιγμή θα έμπαιναν και τα σουτ, αυτό συνέβη εκατέρωθεν και το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά από την υποτονικότητα που το χαρακτήριζε. Ο Ουίλμπεκιν έσυρε τον χορό κρατώντας μπροστά τη Μακάμπι μέχρι το 53-58 στο 34', ο Τζέιμς απάντησε άμεσα και ο Κουρμπάνοφ με ένα δικό του τρίποντο έκανε το 64-62 στο 37'. 

Ο Τζέιμς δεν... δεχόταν να λήξει αγώνας χωρίς τη δική του υπογραφή, έβαλε συνεχόμενους πόντους με το τρίποντο του 69-64 να είναι από τώρα για τα highlights της χρονιάς, ο Κλάιμπερν τον μιμήθηκε για το καθοριστικό 72-66 και πλέον η ΤΣΣΚΑ είχε το ματς στα χέρια της και δεν το άφησε.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο παίκτης που άλλαξε τη ροή του αγώνα και έβαλε την ΤΣΣΚΑ σε θέση οδηγού, όμως, καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ουίλ Κλάιμπερν που πήρε τη σκυτάλη στο τελευταίο δίλεπτο και ειδικά με την ευστοχία του στις βολές απέτρεψε την ανατροπή στην τελική αντεπίθεση της Μακάμπι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες στήριξαν πολλά στο τρίποντο, ήταν απελπιστικές για τρία δεκάλεπτα, η βελτίωση της ΤΣΣΚΑ ήταν εντυπωσιακή και σφράγισε τη νίκη της, με τελικό απολογισμό 10/26 έναντι του πενιχρού 7/31 της Μακάμπι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ