27.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αφεντικό της Πόλης

Με πολύ καλή άμυνα, απόλυτο έλεγχο της... εναέριας κυκλοφορίας και έναν Ντε Κολό από τα παλιά, η Φενερμπαχτσέ νίκησε την Εφές στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης (80-71), κάνοντας το 2/2 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας. Παίζοντας χωρίς τον Λάρκιν η Εφές δεν θυμίζει σε πολλά την περσινή ομάδα και έχει ήδη δύο ήττες και μάλιστα εντός έδρας. 

Τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα ανήκαν στη Φενερμπαχτσέ, αλλά στη συνέχεια συνδέθηκε με το καλάθι ο Σιμόν. Ο Κροάτης άρχισε να σκοράρει κατά βούληση και πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 12-0, με το οποίο η Εφές πήρε κεφάλι στο σκορ με 17-10 στο 7'. Λίγο αργότερα ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (21-12), ωστόσο οι διορθωτικές κινήσεις του Κοκόσκοφ στην πεντάδα της Φενέρ προς το τέλος της πρώτης περιόδου έφεραν αποτελέσματα.

Η Φενέρ άρχισε να μειώνει και καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε μπρος ο Νάντο Ντε Κολό, εκμηδένισε την εις βάρος της διαφορά. Στο 13' το σκορ ήταν ισόπαλο 23-23 και στο τέλος του ημιχρόνου η Φενέρ πέρασε μπροστά με +7 (42-35), με τον Ντε Κολό να τραβάει το σκοράρισμα και με πολύ καλή άμυνα, που ανάγκαζε την Εφές να σουτάρει άστοχα από την περιφέρεια δίχως να έχει παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Φενέρ προηγήθηκε με 44-35 και διατήρησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα ως το 26' (50-41), παρότι είχε αρχίσει να δυσκολεύεται επιθετικά και να μην έχει πάντα σωστές επιλογές. Ο Μπομπουά ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα, ο Σιμόν, που είχε εξαφανιστεί στη δεύτερη περίοδο, εμφανίστηκε ξανά, και η Εφές στο 28' πήρε και πάλι προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (51-50). Όμως τρία συνεχόμενα τρίποντα χωρίς απάντηση από τους Έντι, Ντίξον και Μπράουν έβαλαν και πάλι σε θέση οδηγού τη Φενέρ (59-51), η οποία προηγήθηκε με 61-54 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η Εφές, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Με καλή άμυνα και με τον Άντερσον να βοηθά τον Σιμόν στο σκοράρισμα, μάζεψε ξανά τη διαφορά, στο 35' μείωσε στον πόντο (62-63), αλλά η Φενέρ είχε και πάλι τις απαντήσεις. Ο Λορέντζο Μπράουν πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, που έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να πάρει και πάλι μια διαφορά, καθώς επανήλθε και ο Ντε Κολό στο σκοράρισμα, ενώ λύσεις μέσα στη ρακέτα έδωσε και ο Βέσελι.

Στο 37' η Φενέρ προηγήθηκε με 74-64 και έβαλε το νερό στ' αυλάκι οριστικά. Η Εφές δεν είχε τρόπο να διασπάσει την εξαιρετική άμυνα της αντιπάλου της, καθώς ήταν άστοχη από την περιφέρεια, και δεν απειλούσε μέσα από τη ρακέτα, έτσι η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σε αυτό το ξεκίνημα της Ευρωλίγκας.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ οδηγώντας τη Φενερμπαχτσέ στη νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και ορισμένα μεγάλα καλάθια σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Φενερμπαχτσέ μάζεψε 44 ριμπάουντ έναντι 22 της Εφές και αν δεν έκανε 21 λάθη έναντι μόλις 10 της Εφές, θα είχε νικήσει πιο εύκολα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ