18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 68-74: Κυριακάτικος «περίπατος» στη Θεσσαλονίκη (vids)

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στη συνήθεια του να βγάζει δυναμικά αντίδραση πάνω στους αντιπάλους του στην Basket League μετά από κακές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, όπως έκανε και με το Λαύριο, κάνοντας επίδειξη δύναμης που δεν αποτυπώνεται στο 74-68 κόντρα στον ΠΑΟΚ και προχωρώντας στην πορεία κορυφής στο πρωτάθλημα, λίγο μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Μετά το αρχικό 5-0 των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με σειρά τριπόντων και μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου είχε ήδη ξεκινήσει να απομακρύνεται (7-15), με τον Χεζόνια να παίρνει τη σκυτάλη και να παραδίδει «σόου» απέναντι στην «ασπρόμαυρη» άμυνα, με συνέπεια το +14 της πρώτης περιόδου να δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στο παρκέ (12-26).

Με τον Μακ να μπαίνει επίσης στην «εξίσωση» και τους παίκτες του Κάτας να συνεχίζουν να «βομβαρδίζουν» από μακριά, το «τριφύλλι» κατάφερε να φτάσει την απόσταση πάνω από τους 20 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να «ναυαγεί» στις δύο πλευρές (17-38 στο 15'). Οι ξένοι του επιχείρησαν να δώσουν κάποιες λύσεις, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα και πήγαν με το +18 στα αποδυτήρια (29-47).

Με τον Γκρίφιν να παίρνει πάνω του ορισμένες προσπάθειες και την άμυνα των παικτών του Λυκογιάννη να κάνει για λίγο την εμφάνισή της, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε ικανός να βγάλει μια αντίδραση, αλλά ήταν προσωρινή (39-52 στο 26'). Ο Χεζόνια και ο Μποχωρίδης απάντησαν με τη σειρά τους... με την απλή μέθοδο των τριών, ανεβάζοντας ξανά την απόσταση πάνω από το +20, αν και ορισμένα μακρινά σουτ και στην απέναντι πλευρά σταμάτησαν την νέα «κατηφόρα» (47-63).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παλεύει και προκάλεσε προβληματισμό στον Κάτας, που αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου, βλέποντας τους Τσαλμπούρη και Μαργαρίτη να κερδίζουν «μάχες», για να μειώσουν στο -12 (56-68). Αυτό το αξιοπρεπές διάστημα των γηπεδούχων είχε και συνέχεια, καθώς η απόδοση του Παναθηναϊκού παρέμενε χαλαρή, αλλά πιθανότητα επιστροφής δεν υπήρχε, πετυχαίνοντας τουλάχιστον το ζητούμενο μιας θετικής τελευταίας εικόνας, πανηγυρίζοντας για το πρώτο τρίποντο του Ρούμογλου (68-74).

Δεκάλεπτα: 12-26, 29-47, 47-63, 68-74

ΟΜΟΡΦΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης γιορτάζει σήμερα (18/4) τα 27 του χρόνια με μια νίκη και μια ακόμη θετική εμφάνιση στην Basket League με 13 πόντους, 5/8 σουτ και βοήθεια εκεί ακριβώς, που την χρειαζόταν ο Παναθηναίκός.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στο τέλος ήταν μικρή σε σύγκριση με όσα είχαν προηγηθεί στο ματς, κάτι που όμως ανταποκρίνεται στη διαφορά των σουτ εντός παιδιάς, με 46% για τους νικητές και 40% για τον ΠΑΟΚ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ