16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός-Λαύριο 105-69: Του έδειξε ποιος κάνει κουμάντο (vids)

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας σχεδόν απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της Ευρωλίγκα κι έχοντας μερικές να απαντήσεις από το ματς του πρώτου γύρου, «διέλυσε» κάθε όνειρο του Λαυρίου να φανεί ανταγωνιστικό στο ΟΑΚΑ και με «κατοστάρα» (105-69) του έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Basket League, στέλνοντας κι ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τι τους περιμένει στα playoffs.

Με «βομβαρδισμό» έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, ο Παναθηναϊκός έστειλε ένα πρώτο δυνατό μήνυμα στο Λαύριο (15-7 στο 4'), με τους φιλοξενούμενους όμως να βρίσκουν έναν τρόπο να αντιδράσουν, πρώτα με την ενέργεια του Ντιαλό και ύστερα με τις κερδισμένες «μάχες» του Ανοσίκε χαμηλά (17-15 στο 8'). Με τον Μπέντιλ να δείχνει αυτοπεποίθηση, όμως, και τον Μήτογλου να είναι ασυναγώνιστος χαμηλά όσο περνούσε η ώρα, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο για τους «πράσινους» μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (28-18).

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Μάριο Χεζόνια στέρησε μια λύση για την ομάδα του, με την τεχνική ποινή για το τέταρτο συνολικά φάουλ να έρχεται σε ένα σημείο, όπου ήταν κεφάτος επιθετικά, το «τριφύλλι» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αν και στην αντίπερα όχθη επίσης υπήρξε η απώλεια του Γερομιχαλού, με την απόσταση να φτάσει το +20 με τρίποντο του Σαντ Ρος (45-25). Ο Μήτογλου συνέχισε να κερδίζει κατά κράτος κάθε αντίπαλο και ο Παναθηναϊκός πήγε με μεγάλο προβάδισμα στα αποδυτήρια (55-35).

Οι παίκτες του Κάτας συνέχισαν ακάθεκτοι και έφτασαν τη διαφορά σύντομα πολύ κοντά στους 30 πόντους (63-37 στο 23'). Στην αντίπερα όχθη, μπορεί ο Κόζι να έδειξε διάθεση τουλάχιστον να συμμαζευτεί η κατάσταση, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει πια πληθώρα επιλογών στον αγώνα, με τον Όγκαστ να ακολουθεί το παράδειγμα του Μήτογλου και να δίνει σκληρά μαθήματα στον Βουλγαρόπουλο, με συνέπεια η ομάδα του να έχει μια απόσταση 24 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου προσφέροντας όμορφο μπάσκετ (81-57).

Το ποιος θα κέρδιζε ήταν πια ξεκάθαρο και οι δύο τεχνικοί είχαν την ευκαιρία τους να κάνουν διαχείριση χρόνου μεταξύ των παικτών τους και να δώσουν χρόνο σε ορισμένους, που δε βρίσκουν πολλές ευκαιρίες. Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» και πάνω από τους 30 πόντους προς τα μέσα της τελευταίας περιόδου (93-61), με τους «πράσινους» να μην πατάνε το «φρένο» και να ξεπερνούν τους 100, κάνοντας επίδειξη δύναμης (105-69).

Δεκάλεπτα: 28-18, 55-35, 81-57, 105-69

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΛΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε μια αξιοθαύμαστη πολυφωνία στο παιχνίδι, αλλά δύο παίκτες του ήταν εκείνοι, που έδωσαν το σύνθημα για το πάρτι. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν απολαυστικός στις δύο πλευρές με 16 πόντους, 8/10 δίποντα και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ουσιαστικός με 15 πόντους και 5/6 σουτ. Στα καλά νέα και η εμφάνιση του Ζακ Όγκαστ, που αποτέλεσε την φυσιογνωμία της τρίτης περιόδου, με 10 πόντους, 5/6 δίποντα και τρία ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό έχει 19 παραπάνω κατοχές από το Λαύριο (15 λιγότερα λάθη-4 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ) και, παράλληλα, εκτελεί με καλά ποσοστά από την περιφέρεια (14/30 τρίποντα έναντι 4/16), τότε είναι λογική αυτή η διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ