24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 93-86: Έφυγε αξιοπρεπής αλλά ηττημένος (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό με 93-86, σε εξ αναβολής αγώνα της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον οποίο έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου.

Τόσο η «ομάδα του Στρατού» όσο και οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι. Ωστόσο το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με ρεκόρ 24-10 κι έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα, υστερώντας στη σχετική ισοβαθμία. Από την άλλη το... μαρτύριο των «πράσινων» τελείωσε με 11-23 και τερμάτισαν στην 16η θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και προηγήθηκε 17-16. Ωστόσο οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-19 και με τον Φόιγκντμαν να αποτελεί άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του «τριφυλλιού».

Παρόμοια ήταν η εικόνα και τη δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας πλησίασαν στους πέντε πόντους στο 14' (36-31), όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν και οι Ρώσοι ξέφυγαν με διαφορά 16 πόντων (49-33). Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 49-39.

Στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα σε σχέση με όσα είχαν προηγηθεί. Η ελληνική ομάδα βρήκε ορισμένες λύσεις από την περιφέρεια και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν, όμως δεν μπόρεσε να τους ανησυχήσει σημαντικά. Ο Ουίλ Κλάιμπερν ευστόχησε στην εκπνοή σε τρίποντο και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 74-61 και η συνέχεια έμοιαζε μάλλον με τυπική διαδικασία.

Παρ' όλα αυτά στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός βρήκε τέσσερα σερί τρίποντα και μείωσε 79-73, αναγκάζοντας τον Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ. Η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας όμως δεν έμοιαζε ικανή να σταματήσει τους αντιπάλους της και η κόρνα της λήξης τους βρήκε να επικρατούν με 93-86, με τους παίκτες του Κάτας πάντως να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι από την φετινή Ευρωλίγκα.

Η «ΤΡΙΠΛΕΤΑ» ΚΑΙ Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στηρίχτηκε σε τρεις παίκτες ούτως ώστε να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό της. Για τους γηπεδούχους ηγήθηκαν οι Λούντμπεργκ (19π.), Φόιντγκμαν (15π.) και Κλάιμπερν (15π.), ενώ από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε η καλή παρουσία του Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 12 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ δείχνοντας ικανός να βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν στις εγχώριες υποχρεώσεις, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός σούταρε πολύ καλά έξω από τη γραμμή των 6,75μ., ειδικά με βάση τη δυσκολία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Το «τριφύλλι» είχε 15/33 τρίποντα, όμως πολύ καλά ήταν και τα ποσοστά των γηπεδούχων που εκμεταλλεύτηκαν τη μέτρια άμυνα της ελληνικής ομάδας κι ευστόχησαν σε 11/23 προσπάθειες που επιχείρησαν.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ