27.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός-Φενέρ: «Βεντέτα» πάνω από το ΟΑΚΑ (vids)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Φενέρ για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και οι «πράσινοι» ψάχνουν το αποτέλεσμα της... εκκίνισης τους απέναντι στον Σάσα Τζίρτζεβιτς, που έχει λόγους πέραν του αγωνιστικούς, να θέλει το «διπλό» απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ήταν 19 Απριλίου 2016, όταν η Μπασκόνια έκανε περίπατο στο ΟΑΚΑ με 84-75. Ήταν η μέρα, που σήμανε και το τέλος του Σάσα Τζόρτζεβιτς από τον πάγκο των «πρασίνων», ύστερα από μια «θυελλώδη» χρονιά, στο τέλος της οποίας ο Σέρβος μόνο με τον καλύτερο τρόπο δεν εκδιώχθηκε από το ΟΑΚΑ.

Πέρασαν πέντε χρόνια κι εκείνος, τώρα, βρίσκεται σε ένα σημείο πιο πλεονεκτικό. Μετά από μια διαδρομή με ορισμένες επιτυχίες και άλλες, «παταγώδεις», αποτυχίες μέσα σε αυτή την πενταετία, με τελευταίο σταθμό την Μπολόνια, με την οποία και κατέκτησε εμφατικά το πρωτάθλημα Ιταλίας, ο «Σάλε» βρήκε ξανά την ευκαιρία του να προπονήσει στην Ευρωλίγκα για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, παίρνοντας τη θέση του Ιγκόρ Κοκόσκοφ σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την τουρκική ομάδα, που κλήθηκε να αποφασίσει εν μέσω αρκετών αναταράξεων εντός των τειχών.

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, τον βρίσκει μετά τη δική του ήττα στην πρεμιέρα και την νίκη των Τούρκων έναντι του Ερυθρού Αστέρα, όντας σε μια οριακή κατάσταση. Δεν είναι μονάχα η ήττα της πρεμιέρας με τη Μονακό και το σοκ που υπέστη στη Θεσσαλονίκη στον Άρη. Το «τριφύλλι» έχει μια εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια με τρία εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα και ψάχνεται για να… πιάσει μια σανίδα σωτηρίας στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς με έναν άνθρωπο, που θα είχε κάθε λόγο να… πάρει εκδίκηση, όπως έκανε και ο Μάικ Τζέιμς στο Πριγκιπάτο.

Αναζητώντας μια ανάσα

Μόνο αυτό χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, με όποιον τρόπο κι αν έρθει. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δημιούργησαν μόνοι τους αυτή την κατάσταση, ώστε να έχουν μεγάλη ανάγκη από μια αγωνιστική ανάσα, καθώς βρίσκονται εξαρχής κοντά στο φάσμα μιας πεντάδας αγωνιστικών, που θα περάσουν μόνο με ήττες, με συνέπεια να κινδυνεύουν από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν να χάσουν… το νόημα της παρουσίας τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Εκτός του να μην χαθεί ο προσανατολισμός στην Ευρωλίγκα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει από κάπου, ώστε να ορθοποδήσει εντός κι εκτός συνόρων. Για το σκοπό αυτό, βέβαια, χρειάζεται η στήριξη ορισμένων παικτών, που προορίστηκαν να βρίσκονται ανάμεσα στους ηγέτες του φετινού συνόλου, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει τα πατήματά τους.

Κι αν ο Παπαπέτρου ήταν ο μόνος διασωθείς στην πρεμιέρα, τότε σε αυτό το ματς χρειάζεται τη στήριξη παικτών, όπως ο Πέρι, ο Μέικον και ο Νέντοβιτς, που κινήθηκαν σε ρηχά νερά με τη Μονακό και είναι απαραίτητοι, προκειμένου να βρεθεί στήριγμα για την ομάδα, μιας και από αυτούς περνά το παιχνίδι της. Η καλή απόδοση στη ρακέτα, επίσης, είναι προαπαιτούμενο, ευελπιστώντας στον Παναθηναϊκό να δουν ξανά τον βελτιωμένο Ουάιτ, τον «πύργο» Παπαγιάννη και κάποιον που πρέπει επίσης να συνεισφέρει, όπως ο Φλόιντ ή ο Έβανς. Βοήθεια, ασφαλώς, θα χρειαστεί και ο αρχηγός, με τον Σαντ Ρος να οφείλει να τον καλύψει, ανεβάζοντας την απόδοσή του.

Νέα μέρα με στόχο τα κεκτημένα

Σε μια αγχωτική πορεία πέρυσι, η Φενέρ είχε καταφέρει να πάρει την έβδομη θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, παίρνοντας θέση στα playoffs σε μια από τις πιο αμφίρροπες «μάχες», που έχει γίνει για την πρώτη οκτάδα. Μπορεί το «εμπόδιο», που ορθώθηκε από την ΤΣΣΚΑ, να ήταν αρκετά υψηλό, η πρόκριση όμως και μόνο ήταν σημαντική για την τουρκική ομάδα, ώστε σε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική διοργάνωση, φέτος, να μπει με άλλον αέρα.

Ο Κοκόσκοφ είχε τις δικές του διαφορές με τη διοίκηση, η οποία έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Η πρόταση από το Ντάλας, ώστε να γίνει βοηθός στους Μάβερικς, έβγαλε την ομάδα από τη δύσκολη θέση, προχωρώντας στη λύση του Τζόρτζεβιτς, προσφέροντάς του μια μοναδική ευκαιρία να εγκαθιδρυθει ξανά στην κορυφαία διοργάνωση, αποκτώντας μια πρώτης τάξεως δυνατότητα να αποδείξει πως ανήκει σε αυτή, με ένα «διπλό» κόντρα στο σύλλογο που τον απομάκρυνε προ πενταετίας… σαν έκπτωτο άγγελο.

Το θετικό για τον Σέρβο είναι, ότι κατάφερε να διατηρήσει ένα σημαντικό «κορμό» παικτών με παίκτες ποιότητας, προεξάρχοντος του Ντε Κολό κι έχοντας μαζί του τον Πιερ, τον Γκούντουριτς, τον Βέσελι, τον Μπαρτέλ και τον Μαχμούτογλου. Οι απώλειες δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και, δίπλα τους, υπήρξαν ορισμένες δυναμικές κινήσεις, όπως οι εντυπωσιακοί πέρυσι Πολονάρα και Χένρι, καθώς και ο χρήσιμος Μπούκερ, με συνέπεια σε όλες τις γραμμές να είναι γεμάτη η Φενέρ. Οι Τούρκοι επιθυμούν να διατηρήσουν ιδανικά τα περσινά τους κεκτημένα, αν και φέτος, στη «μάχη» της μέσης, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένα.

https://www.youtube.com/watch?v=jtMEPe1c04A&ab_channel=EUROLEAGUEBASKETBALL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ