17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Άρης-Παναθηναϊκός 81-71: Αυτοκράτορας Χάνλαν «σκότωσε» το «πράσινο» φάντασμα (vids)

Ένας ονειρικός Χάνλαν, ένας παθιασμένος Άρης, ένας αδιάφορος, άνευρος και τραγικός Παναθηναϊκός! Οι «κίτρινοι» γύρισαν από το -19 του ημιχρόνου με τον Καναδό σκόρερ σε εκπληκτική κατάσταση και «πάγωσε» τους «πράσινους» στην πρεμιέρα, προκαλώντας τους το απόλυτο σοκ και παίρνοντας με 81-71 την νίκη... της δεκαετίας σε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, στενοχωρώντας και τον τιμώμενο Δημήτρη Πρίφτη.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε έχοντας... δάφνες ποιότητας, με το σκορ να «κολλά» στο 6-5 στα πρώτα πέντε λεπτά και αυτό να λέει πολλά από μόνο του. Την νευρικότητα αυτήν «έσπασε» ο Άρης, που είδε τον Χάνλαν να του δίνει ρυθμό επιθετικά και να τον φέρνει προπορευόμενο σταθερά στο σκορ, για να προβληματιστεί ο Πρίφτης (13-7 στο 8'). Δύο τρίποντα από Ουάιτ και Ρος «ξεκλείδωσαν» τον Παναθηναϊκό, που με τη δική του άμυνα γύρισε γρήγορα το ματς και άρχισε να δείχνει πως είχε τον πρώτο λόγο (15-20).

Το ρεσιτάλ του Νέντοβιτς στην αρχή της δεύτερης περιόδου έφερε, μάλιστα, γρήγορα το προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο για τους φιλοξενούμενους (17-28 στο 14'), σε μια απόσταση που δεν άργησε να «αβγατίσει» ακόμη περισσότερο. Ο Ουάιτ και ο Παπαγιάννης ανέπτυξαν μια πολύ καλή συνεργασία στη ρακέτα και, πολύ σύντομα, το «τριφύλλι» έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων στην ανάπαυλα (24-43).

Οι παίκτες του Πρίφτη μπορεί να θεώρησαν... δεδομένη την νίκη στα αποδυτήρια και άφησαν τον Χάνλαν να συνεχίσει να «εκτελεί», με συνέπεια να δίνει την ελπίδα στον Άρη. Ο Καναδός ήταν εκπληκτικός και, ελλείψει άλλου «πόλου» στην απέναντι πλευρά, άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά για την ομάδα του, η οποία χάρη σε βοήθειες των Νετζήπογλου και Κώττα έφτασε στην ελάχιστη τιμή (55-56), προτού με βολή του ο Ρος σημειώσει το 55-57 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια δόθηκε για τους παίκτες του Καστρίτη και στις αρχές της τελευταίας περιόδου, με τον Χάνλαν να έχει πια συμπρωταγωνιστές και τον Νετζήπογλου να δίνει μάλιστα προβάδισμα στα μέσα της (64-62). Ο ηγέτης των «κιτρίνων» πήρε και τη σκυτάλη, με τις δικές του προσπάθειες να δείχνουν, ότι ο Άρης είχε τον πρώτο λόγο μπαίνοντας με +6 στο τελευταίο δίλεπτο (72-66). Ο... κατήφορος του Παναθηναϊκού ήταν χωρίς σταματημό, με το φινάλε να αποτελεί ένα «κίτρινο» πάρτι για μια απίστευτη νίκη (81-71).

Δεκάλεπτα: 15-20, 24-43, 55-57, 81-71

ΚΑΝΑΔΟΣ ΦΟΝΙΑΣ: Ο Ολιβιέ Χάνλαν έκανε απλά το ματς της ζωής του. Ο ηγέτης του Άρη ήταν «μαγικός», έχοντας 35 πόντους με 13/19 σουτ και πέντε ριμπάουντ, αποτελώντας τον παίκτη που κράτησε όρθια την ομάδα του και προκάλεσε την τρομερή ανατροπή.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης δεν είχε μόνο καλύτερη ισορροπία στα σουτ με 40 εκτελεσμένα δίποντα και 19 τρίποντα έναντι 22 διπόντων και 36 τριπόντων του Παναθηναϊκού, αλλά είχε και καλύτερη ευστοχία στα σουτ εντός παιδιάς με 31/59 έναντι 24/59 των «πρασίνων».

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ