23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπόγρης, το tanteo και το εγκώμιο από τον πρόεδρο

Η ACB είναι μια λίγκα που έχει πολύ συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους οι ομάδες οφείλουν να ακολουθούν. Ένας από αυτούς είναι το περίφημο tanteo. Η ACB ανακοίνωσε τη λίστα των παικτών για τους οποίους ισχύει το tanteo και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Γιώργος Μπόγρης.

Τι είναι αυτό; Ουσιαστικά η λογική της αντιπρότασης. Και συγκεκριμένα στην περίπτωση του Έλληνα σέντερ: Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε του είχε κάνει πρόταση. Αυτή η πρόταση έχει πάει στα γραφεία της ισπανικής λίγκας. Αν κάποια στιγμή ο Μπόγρης θελήσει να επιστρέψει στην Ισπανία, θα πρέπει η ομάδα που τον διεκδικεί να καταθέσει την πρότασή της επίσης στην ACB και η Ιμπεροστάρ Τενερίφε θα έχει δικαίωμα να κάνει αντιπρόταση. Αν είναι καλύτερη, μπορεί να τον κρατήσει. Κατά κάποιον τρόπο, διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη στην Ισπανία.

Είναι μια κίνηση που κάνουν οι ομάδες για παίκτες που θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους, αποτρέποντας άλλους συλλόγους να καταθέσουν πρόταση, αλλά και μια κίνηση που μπορεί να τις ωφελήσει οικονομικά, στην περίπτωση που η ομάδα που θέλει να αποκτήσει τον παίκτη, επιμείνει.

Όπως δήλωσε ο Φέλιξ Ερνάντεθ, πρόεδρος της Ιμπεροστάρ Τενερίφε, ο Μπόγρης είναι ένας παίκτης που θα ήθελε να κρατήσει η ομάδα και για αγωνιστικούς, αλλά και για εξωαγωνιστικούς λόγους: «Ήταν πάντα ειλικρινής μαζί μας. Δεν μας είπε ποτέ ψέματα. Δεν είχαμε συμβόλαιο και από την αρχή μας είπε –και το δήλωσε και δημοσίως- πως θα ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωλίγκα. Θέλαμε να μείνει και του εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς. Προσέφερε τα πάντα αγωνιστικά, ήταν από τους βασικούς παίκτες της ονειρεμένης μας πορείας και ήταν πολύ σημαντικός στο να «δεθεί» η ομάδα και να έχει καλό κλίμα. Είναι ένας ξεχωριστός τύπος που ένωνε την ομάδα. Και για να πετύχει μια ομάδα σαν τη δική μας, πρέπει να γίνει παρέα, να γίνει ένα. Και ο Γιώργος ήταν ο βασικός συντελεστής για να γίνει αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να το βρεις αυτό σε κάποιον παίκτη».

Συνολικά στο tanteo έχουν μπει φέτος από τις ομάδες 33 παίκτες:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ