19.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η συγκινητική ιστορία του Σέιν Λάρκιν

Ο Σέιν Λάρκιν μετά τους ΝτεΜαρ Ντερόζαν, Κέβιν Λαβ και Μάρκους Μόρις, προσέθεσε το όνομά του στη λίστα των αθλητών που μίλησαν ανοιχτά για τις ψυχικές του διαταραχές προκειμένου να δώσουν βήμα και σε άλλους ανθρώπους να βγουν και να μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Ο Σέιν Λάρκιν διαγνώστηκε με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, μία ασθένεια που εμφανίζεται σε ένα στα εκατό παιδιά. "Την προηγούμενη μέρα έβλεπα τον Ρέι Άλεν να ευστοχεί σε 8 τρίποντα. Ξέρετε, ξύπνησα το άλλο πρωί και έπλυνα τα χέρια μου 8 φορές" δήλωσε ο Λάρκιν στο ESPN.  Παρόμοια μορφή διαταραχής είχε και ο Άλεν, ο άνθρωπος που είχε μπει άθελά του στο μυαλό του νεαρού τότε Λάρκιν.

"Ήταν τρελό. Δεν μπορούσα να ακουμπήσω τα κουμπιά σε ένα ασανσέρ, επειδή ήταν βρώμικα, ενώ βρισκόμουν σε γήπεδο που παιδιά έξυναν τη μύτη τους, ακουμπούσαν την βρώμικη μπάλα και ήμουν μια χαρα. Έπαιζα για ώρες με τη μπάλα, αλλά για να φάω ένα μπέργκερ πάντα έπλενα τα χέρια μου. Δεν είχε καμία εξήγηση. Δεν ήθελα ο κόσμος και οι γονεις μου να νομίζουν πως είμαι περίεργος".

Αργότερα, όταν ο Λάρκιν πήγε σχολείο, τα πράγματα χειροτέρεψαν "Μαμά, είμαι καταθλιπτικός;" ρωτούσε τη μητέρα του, ενώ από τη μεριά του ο πατέρας του προσπαθούσε να τον βοηθήσει "Τον δοκίμαζα για να το ξεπεράσει. Στο παρελθόν, όταν τον δοκιμαζα, το αντιμετώπιζε".

Ο Λάρκιν ξεκίνησε να παίρνει φάρμακα αλλά τα σταμάτησε όταν κατάλαβε ότι του στερούν μέρος της ενέργειάς του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ