16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Λάρκιν προσπέρασε τον Διαμαντίδη (pic)

Η Ευρωλίγκα και οι αριθμοί μπορούν να δώσουν πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και αρκετά που έχουν και ελληνικές... αποχρώσεις. Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα με την Αναντόλου Έφες έδωσε ένα από αυτά τα περίεργα στοιχεία που φέρνουν στο προσκήνιο και Έλληνες παίκτες.

Ο Σέιν Λάρκιν σημείωσε 17 πόντους και με αυτούς έγινε ο πρώτος σκόρερ απέναντι στην ομάδα της Βαρκελώνης στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ο Λάρκιν έχει πλέον 294 πόντους απέναντι στους "μπλαουγκράνα"και προσπέρασε στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Μέχρι χθες ήταν ο παίκτης που είχε σημειώσει περισσότερους πόντους απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Στη λίστα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον πάντως, αφού στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης με 249. Ο Έλληνας γκαρντ μάλιστα έχασε κι αυτός μια θέση μόλις χθες, αφού τον προσπέρασε ο Βασίλιε Μίτσιτς που έφτασε στους 253 με τους 18 που σημείωσε στη Βαρκελώνη. Στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιώργος Πρίντεζης με 218 πόντους. Είναι κι αυτός που μπορεί να βρεθεί πιο ψηλά, αφού παραμένει ενεργός! Στην έκτη θέση βρίσκεται με 221 ο Σέρχιο Γιουλ με 221 και συνεχίζει να αγωνίζεται, αλλά στην πέμπτη είναι ο Φελίπε Ρέγες με 228, έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ