16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε αναζήτηση… “βόμβας”

Αυτό τον καιρό η ΑΕΚ προσπαθεί να ενισχυθεί μεταγραφικά κινούμενη σε δύο άξονες. Θέλει οι παίκτες που θα φέρει να είναι αφενός και πρωτίστως χρήσιμοι όσον αφορά την καλή λειτουργία της ομάδας και αφετέρου και αφετέρου... ονόματα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος και ο Λούκα Μπάνκι, δηλαδή, επιθυμούν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Να φέρουν καλούς παίκτες ικανοποιώντας παράλληλα το λαϊκό αίσθημα.

Κι έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής να πυροδοτήσουν τρεις μεταγραφικές "βόμβες".

Η πρώτη χρονικά ήταν ο Οκάρο Ουάιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου αποδεσμεύθηκε από τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς και έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος. Άφησε άριστες εντυπώσεις από το πέρασμά του από τον Άρη τη σεζόν 2015-16, έκτοτε προσπαθεί να καθιερωθεί στο ΝΒΑ χωρίς να τα καταφέρει, ωστόσο παραμένει ένας πολύ ποιοτικός παίκτης για τη θέση που παίζει. Η ΑΕΚ βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του μόλις αυτός έμεινε ελεύθερος από τους Ουίζαρντς, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Ο Ουάιτ δεν θέλει να παίξει στο Basketball Champions League και το θέμα δεν προχώρησε περισσότερο. Στο μεταξύ η Ένωση τα βρήκε με τον Ντελρόι Τζέιμςπου θα επιστρέψει και θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Τάιλερ Ρόμπερσον.

Μετά τον Ουάιτ η ΑΕΚ επιχείρησε να προσεγγίσει τον Μπένο Ούντριχάλλωστε χρειάζεται έναν πόιντ γκαρντ περισσότερο απ' όσο τον ψηλό. Ο Σλοβένος δεν έχει παίξει μπάσκετ από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τη Ζαλγκίρις, ωστόσο ήταν κι αυτός αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης και να αγωνιστεί στο BCL. Έτσι δεν προχώρησε ούτε η δική του περίπτωση.

Η τρίτη και τελευταία μέχρι στιγμής "βόμβα" που επιχειρεί να πυροδοτήσει η ΑΕΚ είναι ο Τζόρνταν Θίοντορ. Αυτή είναι και η μόνη που συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες ακόμα, αν και όχι πολλές. Ο Αμερικανός γκαρντ θεωρητικά έχει αποδεσμευθεί από το Μιλάνο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν έχει τελειώσει ακόμα, διότι δεν έχει πάρει στα χέρια του κάποια χρήματα που θα έπρεπε να του έχει δώσει η ιταλική ομάδα. Και το "διαζύγιο" δεν έχει επέλθει τυπικά. Εκτός αυτού, φαίνεται πως ο Θίοντορ θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να παίξει στην Ευρωλίγκα, όπου αγωνίστηκε πέρυσι και επιθυμεί και φέτος να επιστρέψει. Άρα η ΑΕΚ δεν είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη προτεραιότητά του.

Πέρα από όλα αυτά, πάντως, πρέπει να υπενθυμίσουμε και το εξής: Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει κανέναν παίκτη αν δεν αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που της έχει επιβάλει η FIBA. Αυτή η απαγόρευση, φυσικά, θα αρθεί άμεσα, εφόσον η ΑΕΚ εξοφλήσει ή διακανονίσει το χρέος της προς τον Τζαουάντ Ουίλιαμς. Όμως μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο, στην ιστοσελίδα της FIBA φαινόταν ακόμα ότι η Ένωση ήταν τιμωρημένη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ