14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το «φιλί ζωής» του Γιάννη (vids)

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ευστοχεί σε φόλοου στα 5.1" πριν από την εκπνοή, οι Μπακς κέρδισαν με 104-102 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά με τους Σέλτικς, με τον Έλληνα «αστέρα» να κρατά γερά στο κόλπο την ομάδα του.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν ξεκαθαρίσει από τα πρώτα δύο παιχνίδια της προημιτελικής σειράς με τους Σέλτικς στη Βοστόνη, ακόμη κι αν έχασαν, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσουν. Κάπως έτσι, μετά το 2-1 στο «BMO Bradley Harris Center», κατάφεραν πριν από λίγο να ισοφαρίσουν σε 2-2, με ένα φόλοου του Γιάννη Αντετοκούνμπο να διαμορφώνει το τελικό 104-102 και να χαρίζει την νίκη στα «Ελάφια».

Ο Έλληνας «άσος» ήταν εκ νέου ο ηγέτης της ομάδας του, καθώς εκτός του γεγονότος, ότι αποτέλεσε τον ήρωα της τελευταίας στιγμής, ήταν και ο κορυφαίος της με 27 πόντους, 12/20 σουτ, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ, με τον Κρις Μίντλετον να ακολουθεί με 23 πόντους, 8/14 σουτ και έξι ριμπάουντ. Κάπως έτσι, πήγε στράφι για τους «τριφυλλοφόρους» μία «μαγική» εμφάνιση του Τζέιλεν Μπράουν, με 34 πόντους, 13/24 σουτ και οκτώ ριμπάουντ, ενώ 21 πόντους με 7/16 σουτ είχε ο Τζέισον Τέιτουμ.

Το παιχνίδι

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα των Σέλτικς, που με καλάθι του Μόρις προηγήθηκαν με 5-12 στα μέσα της πρώτης περιόδου, η αλλαγή σκηνικού ήταν άμεση, με την «τρικυμία» των φιλοξενούμενων να ακολουθείται από απόλυτη εκμετάλλευσή της από την πλευρά των Μπακς, που με τον Πάρκερ μπροστάρη και τους Μίντλετον-Ντελαβεντόβα να ακολουθούν, πήραν εκείνοι διαφορά επτά πόντων στο δωδεκάλεπτο (24-17). Η κατάσταση θα γινόταν ακόμη καλύτερη για τους παίκτες του Τζο Πράντι, αφού μοναδικός παίκτης των αντιπάλων τους που βρισκόταν στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Μπράουν και με τους Μέικερ-Σνελ ακόμη να συμβάλλουν, η διαφορά θα έφτανε στο +16 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, χάρη σε τζαμπ σουτ του Πάρκερ (51-35).

Η απόσταση αυτή θα «εκτοξευόταν» στο +20 λίγο πριν από τα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον «Αντέτο» και την παρέα του να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και σημάδια αντίδρασης των «Κελτών» να μην υπάρχουν (65-45). Κάπου εκεί, ξεκίνησε η αντεπίθεση του συγκροτήματος του Μπραντ Στίβενς, με τους Τέιτουμ, Ροζίερ και Μόρις να... παίρνουν μπρος, για να μειωθεί η διαφορά ήδη με το τέλος του δωδεκαλέπτου στους οκτώ πόντους (75-67). Δε θα αργούσε η στιγμή, λοιπόν, που θα όδευαν για άλλη μία ανατροπή στην φετινή σεζόν, με τον Τέιτουμ να ευστοχεί σε μακρινό δίποντο για το 99-100 στα 52" για τη λήξη. Οι Σέλτικς έχασαν μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά, με τον Μίντλετον να κλέβει την μπάλα από τον Μπράουν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρόγκντον διαμόρφωσε το 102-100, με 33.5" στο ρολόι. Ο Χόρφορντ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, ωστόσο ο Γιάννης θα είχε την τελευταία λέξη, ακολουθώντας την φάση και ευστοχώντας μετά το άστοχο νέο σουτ του Μπρόγκντον, για να χαρίσει την νίκη στους Μπακς, αφού ο Μόρις αστόχησε σε δίποντο για την παράταση, στα 5.1" που είχαν μείνει για τη Βοστόνη.

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ