17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μέτρησε το κίνητρο

Η Ζαλγκίρις Κάουνας είχε το κίνητρο, σε αντίθεση με την απογοητευμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και παρά τις τάσεις αυτοκτονίας που έδειξε στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέκτησε την 3η θέση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου επικρατώντας τελικά με 79-77.

Οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι και το κυριότερο μπόρεσαν να βρουν κίνητρο και διάθεση σε έναν αγώνα κατάταξης που κακά τα ψέμματα για τις περισσότερες ομάδες, ιδιαίτερα μετά από έναν χαμένο ημιτελικό αποτελεί αγγαρεία.

Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 41-35 στο ημίχρονο έχοντας πρώτους σκόρερ τους Μίτσιτς (11π.) και Γιανκούνας (7π.) ενώ γενικά η ομάδα του Σαρούνας Γισικεβίτσιους είχε πολύ καλά ποσοστά (3/5 τρίποντα και 14/24 δίποντα) σε αυτό το διάστημα.

Μπαίνοντας φουριόζα στο δεύτερο μέρος έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 21 πόντους με δυο καλάθια του Πάνγκος (58-37 στ 26')  και επιμέρους σερί από την ανάπαυλα του ημιχρόνου 17-2 !  Ο Καβαλιάουσκας στο 29' ανέβασε τη διαφορά ακόμα περισσότερο (62-39) με την ΤΣΣΚΑ να μοιάζει παιχνιδάκι στα χέρια των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. 
Με μια 1/2 βολές του Καβαλιάουσκας η Ζαλγκίρις ήταν στο +20 στο 33' (74-54) και τίποτε δεν προμήνυε το θρίλερ που θα ακολουθούσε. 

Ο πληγωμένος εγωϊσμός της ΤΣΣΚΑ λειτούργησε ασυναίσθητα έστω για αυτά τα τελευταία λεπτά με Φριτζόν και Κουλάγκιν να βάζουν μεγάλα σουτ και να κατεβάζουν τη διαφορά μέχρι το καλάθι (77-79) στα 40'' με εντυπωσιακό σερί της ΤΣΣΚΑ αυτή τη φορά (23-5), αλλά δεν έφτανε μέχρι το τέλος αφού έκανε λάθος επαναφορά ο Ντε Κολό ενώ αστόχησε και σε τρίποντο για τη νίκη ο Κουλάγκιν ! 

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Παούλιους Γιανκούνας με 15π., 5 ριμπ., 2 ασιστ ήταν ο κορυφαίος των Λιθουανών ιδιαίτερα στο σημείο όπου πήραν τη μεγάλη διαφορά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η Ζαλγκίρις υπερίσχυσε κατά κράτος στα ριμπάουντ (36 έναντι 23) αλλά στα τελευταία οκτώ λεπτά του αγώνα έκανε απανωτά λάθη έχοντας στην τελική σούμα 10 παραπάνω (19 έναντι 9) χωρίς πάντως να το πληρώσει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ