15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Απόλλων Δεληγεώργης (ΧΑΝΘ)

Για δεύτερη φορά συναντάμε στην κορυφαία πεντάδα μας, τον 25χρονο Ξανθιώτη γκαρντ, ο οποίος αποτελεί την σταθερά της επιτυχημένης πορείας της ΧΑΝΘ. Η νεοφώτιστη ομάδα επικράτησε στην έδρα της, της συμπολίτισσας Χαλκηδόνας/Προποντίς με 65-63 με τον ποιοτικό γκαρντ να έχει 22 πόντους με 1 τρίποντο, και άριστη οργάνωση στο παιχνίδι. Το παιχνίδι κρίθηκε οριακά, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 61-61, και τον Πέτροβιτς να βάζει το καλάθι του αγώνα μπροστά στον Τσακαλέρη, για να αστοχήσει ο Δανάκης σε τρίποντο, και να κρίνει το παιχνίδι ο Παπαδόπουλος με βολές.

2.  Εύθυμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις για τον αρχηγό του Φιλίππου, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα της Βέροιας. Στο εντός έδρας παιχνίδι με το Στρατώνι ο 37χρονος γκαρντ είχε εξαιρετική απόδοση, και ουσιαστικά πήρε από το χέρι την ομάδα της Ημαθίας, βοηθώντας την φτάσει στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Εκτός από τους 27 πόντους που σκόραρε με 2 τρίποντα, ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά, όταν οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 62-63 στα 37'' πριν το τέλος. Συγκεκριμένα στην επόμενη επίθεση πήρε την μπάλα, και με ντράιβ σκόραρε, παίρνοντας και φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 65-63, με το Στρατώνι να έχει 0/2 βολές στα 8,6'' πριν το τέλος.

3.  Νάσος Γκρέκας (Αγρίνιο)

Το Αγρίνιο πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, και απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Φαίακα Κέκρυρας έφτασε στην τέταρτη του νίκη ,πετυχαίνοντας το μάλιστα με ανατροπή, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ και με -14. Καθοριστικός για την ανατροπή ήταν ο 22χρονος γκαρντ Νάσος Γκρέκας, ο οποίος διανύει την τρίτη του σεζόν στην ομάδα. Ο Γκρέκας είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με την Ναύπακτο, και πλέον δείχνει να ωριμάζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Στο παιχνίδι με την ομάδα της Κέρκυρας ο είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα και ήταν μαζό με τον Διονύση Καπινιάρη οι κορυφαίοι της ομάδας του.

4.  Ανδρέας Καραγιαννάκης (ΚΣ Γέφυρας)

Ο Τάσος Κουγιουμτζίδης και οι διοικούντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν τονίσει σε κάθε τους τοποθέτηση ότι στόχος τους είναι να αναδείξουν νεαρούς αθλητές, έχοντας τους μπολιάσει με ποιοτικούς έμπειρους παίκτες. Αυτό είναι το φετινό εγχείρημα της Γέφυρας, και ένας τέτοιος (νεαρός) τους έσπρωξε στην δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας. Καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ, Ανδρέας Καραγιαννάκης, ο οποίος με 13 πόντους με 1 τρίποντο, και μπόλικη ενέργεια έκανε την διαφορά για τους «πορτοκαλί». Ο Καραγιαννάκης εχει κατακτήσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τον ΠΑΟΚ και έχει αγωνιστεί στις ομάδες ΔΕΚΑ, ΠΚ Νεάπολης και ΑΟ Πολύγυρου (Γ' Εθνική) την περσινή σεζόν.

5.  Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Ανατόλια)

Πιο δυνατός από ποτέ επέστρεψε ο πολυπείρος ψηλός, Παναγιώτης Κιγμέτογλου, ο οποίος στα μέσα Οκτώβρη είχε υπεβλήθη σε διορθωτική επέμβαση στο γόνατο του. Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ, παίκτης με μεγάλη εμπειρία από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν εκ των καθοριστικών της σπουδαίας νίκης του Ανατόλια στο κλειστό της Κοιλάδας επί των Ικάρων Σερρών, έχοντας 14 πόντους, και κρατώντας όρθια στην ομάδα στην Θεσσαλονίκης, στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί την φετινή σεζόν.

Προπονητής

Λάμπρος Πρέκας (Νίκη Βόλου)

Στο πρόσωπο του Λάμπρου Πρέκα έχουμε αντικατοπτρίσει όλη την πορεία της Νίκης Βόλου την τελευταία τριετία, όταν από το τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται μετά από πέντε αγωνιστικές στην κορυφή της Β' Εθνικής, φέρνοντας μνήμες στη Νέα Ιωνία Βόλου, από την πορεία της εξαιρετικής ομάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη, που βρέθηκε ως και την Α2 την σεζόν 2012-2013. Συνδετικός κρίκος εκείνης της ομάδας είναι ο Σάκης Κουτίνας, ο οποίος μαζί με τον Μιχάλη Φρουσκλιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα της ανόδου την σεζόν 2011-2012 αποτελούν και τους κινητήριους μοχλούς και τωρινής Νίκης. Πλέον, με τον Λάμπρο Πρέκα να διάγει τις καλύτερες ημέρες του, και μετά το διπλό στο Ρετζίκι επί των Μαχητών, που ήταν αήττητοι πριν το παιχνίδι, έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ