17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου»

Το μπάσκετ έγινε για μία ακόμη φορά το ιδανικό όχημα για να περάσει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα. Σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών ΚΕΦΙ διοργανώθηκε στο κλειστό του Πανελληνίου ΓΣ εκδήλωση με τίτλο «Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωή σου» υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, του Δήμου Αθηναίων και του ΣΠΑΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή παλαίμαχων αθλητών και αθλητριών, ολυμπιονικών και της ομοσπονδίας μπάσκετ κωφών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αθλήτριες που κλήθηκαν να εκτελέσουν ελεύθερες βολές. Το σύνολό τους «μεταφράστηκε» σε δωρεάν ογκολογικές εξετάσεις για γυναίκες που τις έχουν ανάγκη.

Το τουρνουά είχε οργανωθεί και πάλι πριν από τρία χρόνια, αλλά έκανε κι αυτό το υποχρεωτικό… διάλειμμα που έκανε σχεδόν κάθε εκδήλωση εξαιτίας της πανδημίας. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η Άννυ Κωνσταντινίδου (μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνη γυναικείου μπάσκετ), η Όλγα Βασδέκη, η Ρένα Σταχτιάρη, η Μαρία Σαμορούκοβα, η Γιάννα Ρήγα, η Ελένη Καπογιάννη, η Αθηνά Ζέρβα, η Χριστίνα Κωνσταντινίδου, η Βιβή Γκόγκου, η Στέισι Γκρίτζαλη, η Ράνια Αλεβιζάκη, η Μιμή Μαρσέλλου (ΣΠΑΚΕ), ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Κώστα Τσαρτσαρή.

 

Γι' αυτή την  εκδήλωση, αλλά και συνολικά για την προσπάθεια που γίνεται από την ΕΟΚ για το μπάσκετ γυναικών, μίλησε η Αννυ Κωνσταντινίδου στο ΕΟΚ Web Radio. 

Για την εκδήλωση που έγινε: «Είναι ένα γεμάτο συναίσθημα. Το εν λόγω μίνι τουρνουά είχε διοργανωθεί και πριν από 3 χρόνια και είναι μια ιδιαίτερη προσπάθεια στην ευαισθητοποίηση του κοινού γι’ αυτήν την αρρώστια, μιας που ήταν και η παγκόσμια ημέρα γυναικολογικής ογκολογίας. Λόγω του covid δεν έγινε τα προηγούμενα 2 χρόνια, ξανάγινε εχθές. Υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, το μήνυμα ήταν ένα: Να υπάρχει η βοήθεια και η στήριξη στα άτομα που χρειάζονται αυτήν την επιπλέον υποστήριξη γι’ αυτήν την αρρώστια. Νομίζω ότι υπήρχε μια μεγάλη συμμετοχή και απ’ το κοινό που ήρθε και απ’ αυτούς που έπαιξαν για να συνδράμουν γι’ αυτό το μήνυμα».

Για τη μεγάλη ανταπόκριση που υπήρχε απ’ τον κόσμο: «Νομίζω ότι όταν υπάρχει ένας καλός σκοπός, πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο, δεν το θεωρώ δύσκολο να έρθει ο κόσμος. Αυτό το κοινωνικό μήνυμα και το ότι εδώ και 2 χρόνια δεν υπήρχε, έκανε τον κόσμο να θέλει να έρθει. Το ότι έγινε και Κυριακή βοήθησε στο ότι δεν έπρεπε κάποιος να χαλάσει την καθημερινή του ρουτίνα για να βρεθεί σ’ αυτήν την εκδήλωση».

Για τις εντυπώσεις της απ’ όλο τον σχεδιασμό της περσινής σεζόν στο γυναικείο μπάσκετ: «Νομίζω ότι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και ένα έντονο καλοκαίρι από πλευράς υποχρεώσεων και των μικρών εθνικών ομάδων, μπορώ να πω ότι το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει, ξεκινώντας από τη βάση. Ένα πράγμα που πλέον είναι γνωστό, έχει να κάνει με το ότι στα κορίτσια δεν έχουμε μια μεγάλη βάση, δηλαδή δεν υπάρχουν τα κορίτσια που θα θέλαμε, με αποτέλεσμα και η επιλογή να μην είναι η επιθυμητή. Νωρίς το καλοκαίρι έγινε το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», όπου εκεί η Εθνική Γυναικών έπαιξε 3 φιλικά κι έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία. Μετά από συναντήσεις που ‘χαμε και με τους προπονητές, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μαζευτούν οι γυναίκες και να ξεκινήσει ένας σχεδιασμός που θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Εκεί ξεκινήσαμε πολύ καλά και νομίζω ότι είναι κάτι που θα συνεχιστεί.

Στα πανευρωπαϊκά των μικρών εθνικών ομάδων σε κάποιες περιπτώσεις δεν πήγαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε και υπήρχαν διάφοροι λόγοι. Συνεργαζόμαστε όλοι οι προπονητές, όλων των ηλικιών για να μπει μια φιλοσοφία πάνω στην οποία θα «χτίσουμε» τις ομάδες για τις επόμενες χρονιές. Υπάρχει μια ανάγκη για να γίνει μια καμπάνια στο να έρθουν περισσότερα κορίτσια. Συγκριτικά με άλλες χώρες, είμαστε πίσω σε κάποια βασικά πράγματα που χρειάζονται στο μπάσκετ και νομίζω ότι από ‘δω και μπρος πρέπει να «χτίσουμε» πράγματα βήμα-βήμα, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να δούμε κάποια αποτελέσματα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ