Ο Μάλκολμ Άρμστεντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο θρίαμβο της Καβάλας επί του πανίσχυρου Τρίτωνα και το Basketa.gr παρουσιάζει τη διαδρομή ενός παίκτη, που κόντεψε να «σπάσει» ένα μοναδικό ρεκόρ ευστοχίας στην ιστορία της Α2.
Όταν είσαι σκόρερ, το έχεις στο αίμα σου… Είσαι γεννημένος για αυτό, ζεις και αναπνέεις με τη σκέψη του να βλέπεις την μπάλα να καταλήγει στο πλεκτό, ύστερα από τη δική σου προσπάθεια. Είναι ένας εγωισμός, που αν μπορέσεις να μην του επιτρέψεις να ξεφύγει γύρω από τα όρια της ομάδας, προσφέρει θέαμα και πετυχαίνει έναν από τους σκοπούς, να έρθει δηλαδή ο κόσμος και να «κόψει» εισιτήριο.
Ένας τέτοιος παίκτης πέρασε από πολλές χώρες της Ευρώπης, αγωνίστηκε με δύο εθνικές ομάδες και τώρα αποδεικνύει… το ένστικτό του στην Α2. Ο Μάλκολμ Άρμστεντ οδηγεί, με τη σειρά του, την Καβάλα στο δρόμο της παραμονής, η οποία μάλιστα χθες (30/3) εξασφάλισε ένα νέο «κανονάκι», με το θρίαμβο επί του Τρίτωνα, όπου ο ίδιος έδωσε ρέστα.
Ο γεννηθείς στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ την 1η Αυγούστου του 1989 μπορεί να άδει εδώ και μια δεκαετία το κορυφαίο τραγούδι των Lynyrd Skynyrd, που γράφτηκε για την περιοχή από όπου ξεκίνησαν όλα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει τις παραστάσεις του, προσφέροντας τις δικές του υπηρεσίες «βομβαρδισμού», όπου κι αν βρέθηκε. Το Basketa.gr θυμάται και παρουσιάζει τη διαδρομή ενός παίκτη, που κόντεψε να «σπάσει» ένα μοναδικό ρεκόρ ευστοχίας στην ιστορία της Α2.
Ρουμάνος, Κοσοβάρος και… φιλέλληνας
Ο Άρμστεντ γρήγορα χρειάστηκε να ξεκινήσει την καριέρα του στο εξωτερικό, αφού μετά την κολλεγιακή του καριέρα σε τρία Πανεπιστήμια (Τσιπόλα, Όρεγκον, Ουιτσίτα), δεν μπήκε στο draft και η Κρκα, γνωστή για τα λαβράκια που βρίσκει κατά καιρούς, εντόπισε τις ικανότητές του, φέρνοντάς τον στις τάξεις της και κρατώντας τον μια διετία στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ο Αμερικανός έγινε και… ο έρωτας του Μάκη Αγγελόπουλου και του Ντράγκαν Σάκοτα, για αυτό και η ΑΕΚ τον απέκτησε το 2015, μόλις πέντε μήνες αφού είχε υπογράψει με την Άβτοντορ, παρακάμπτοντας και τον τραυματισμό του με θλάση, αλλά η πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα δεν έμελλε να είναι μακρά, αφού πήρε ένα… χριστουγεννιάτικο διαζύγιο, επειδή ο Γιούρι Ζντοβτς δε συνηθίζει να τα πηγαίνει και πολύ καλά με τους ξένους στις ομάδες, όπου προπονεί.
Θα ερχόταν, όμως, ακόμη δυο φορές στην χώρα μας, παίζοντας μεταξύ 2017 και 2019 σε Ρέθυμνο και Κύμη, με ένα διάλειμμα ενδιάμεσα στην Μπουγιουκτσεκμετσέ, δείχνοντας μια ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα και, γενικά στην περιοχή της Μεσογείου, μιας και στο σύνολο έχει παίξει σε τέσσερις πια ελληνικούς συλλόγους, καθώς και σε τρεις τουρκικούς. Την ίδια στιγμή, πέρασε από Ρωσία, Λιθουανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και εσχάτως την Ελβετία, όπου φόρεσε την φανέλα της Φριμπούρ και είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι έχει αγωνιστεί με δύο εθνικές ομάδες, καθώς πολιτογραφήθηκε Ρουμάνος και Κοσοβάρος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στις εν λόγω χώρες.
Η εξαιρετική του σχέση με την Ελλάδα, όμως, θα βοηθούσε την Καβάλα να πετύχει την υπέρβασή της, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο τον περασμένο Αύγουστο και ξεκινώντας με ένα σπουδαίο «όπλο», στο δρόμο για την παραμονή στην Α2, σε ένα στόχο που μοιάζει ολοένα και πιο δυνατό να επιτευχθεί, αφού οι «Αργοναύτες» απέχουν πια κατά δύο νίκες από το Μαρούσι και τη ζώνη των play out, μετρώντας ρεκόρ 12-9, μετά την επικράτηση κόντρα στον Τρίτωνα.
Εκεί, μάλιστα, ο… κοσμοπολίτης μας κόντεψε να πιάσει ένα τρομερό ρεκόρ, που διατηρεί ο Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος σε έναν αγώνα του Ρεθύμνου με την Νήαρ Ηστ το 2011 είχε σημειώσει 9/9 τρίποντα. Ο Άρμστεντ σταμάτησε στα 8/8 τρίποντα στην νίκη επί της αθηναϊκής ομάδας, εξασφαλίζοντάς της το παιχνίδι, που ήθελε ο Νίκος Πενταζίδης από εκείνον στο πιο κρίσιμο σημείο.
Κάπως έτσι, ο Αμερικανός συνεχίζει στα σχεδόν 33 του να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια προς τέρψιν της Καβάλας, η οποία δικαιώνεται με τη σειρά της για το δικό της ρίσκο. Και ο ίδιος περνά μια δική του διαφορετική εμπειρία, δείχνοντας το τι σημαίνει να είσαι και να νιώθεις σκόρερ…