Aa
TEXT SIZE

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Χάποελ Τελ Αβίβ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, καθώς το παιχνίδι διακόπηκε μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δέχθηκε η χώρα από το Ιράν.

Το γήπεδο εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας, με παίκτες, προπονητές και μέλη των δύο ομάδων να οδηγούνται στα καταφύγια, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά τη διακοπή, ο προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε σε ισραηλινό Μέσο, τονίζοντας πως εκείνη τη στιγμή η προτεραιότητα όλων ήταν η ασφάλεια των ανθρώπων και όχι η εξέλιξη του αγώνα.

«Όλοι αυτή τη στιγμή τηλεφωνούν στους αγαπημένους τους ανθρώπους. Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η κατάσταση τώρα. Μας είπαν ότι ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί, γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ. Μας είπαν ότι η Χάποελ Ιερουσαλήμ ήδη ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αυτές είναι οι πληροφορίες που μου έδωσαν», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Ιτούδης στάθηκε ιδιαίτερα στη σοβαρότητα της κατάστασης, υπογραμμίζοντας πως το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα.

«Αυτό ξεπερνά το μπάσκετ, πρέπει να καταλάβετε ότι η ασφάλεια όλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Εκκένωσαν το γήπεδο, οπότε το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως η ομάδα του επιθυμούσε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση, επισημαίνοντας ότι η Χάποελ Τελ Αβίβ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι τη στιγμή της διακοπής.

«Θέλουμε να τελειώσουμε το παιχνίδι, προφανώς. Όλοι είδαν ότι ήμασταν καλοί σε αυτό το ματς, είχαμε προβάδισμα 10 πόντων στην τελευταία περίοδο. Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα, αλλά όπως είπα, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μπάσκετ», κατέληξε.