26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζήσης: “Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φύγω από την ΑΕΚ”! (vid)

Την Πέμπτη στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ζήσης θα αντιμετωπίσει ως παίκτης της Μπάμπεργκ την Μπαρτσελόνα και θα συμπληρώσει 300 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα. Θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία της διοργάνωσης (οι άλλοι δύο είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Φελίπε Ρέγες) και με την ευκαιρία αυτού του σπουδαίου επιτεύγματος, η Ευρωλίγκα ετοίμασε ένα πολύ όμορφο βίντεο για να τον τιμήσει.

Συνεργάτης της πήγε στην Γερμανία, μίλησε μαζί του και τον άκουσε να κάνει μπροστά στην κάμερα μια σύντομη σύνοψη της λαμπρής καριέρας του μέχρι σήμερα. Ο Νίκος Ζήσης θυμάται το θρίαμβο της Εθνικής ομάδας το 1987 και τονίζει πως "καθόμουν στα πόδια του πατέρα μου και τον ικέτευα να με πάει σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Τότε ξεκίνησαν όλα". 

Θυμάται επίσης το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την ΑΕΚ: "Ήμουν τυχερός που από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκα σε μια πολύ καλή ομάδα, την ΑΕΚ. Τότε είχε για προπονητή τον θρυλικό Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν προημιτελικός της Ευρωλίγκας (σ.σ. ο τέταρτος αγώνας της σειράς των πλέι οφ με την Μπενετόν στο ΟΑΚΑ, στον οποίον η ΑΕΚ νίκησε με 71-56) και φυσικά δεν περίμενα να παίξω. Θυμάμαι πολύ καλά που μου φώναξε: "Νεαρέ-έτσι με φώναζε, όχι με το όνομά μου-είσαι έτοιμος να παίξεις"; Έπαθα σοκ και φυσικά είπα ναι. Ήμουν νευρικός, αλλά τελικά κερδίσαμε".

Ο Ζήσης τονίζει και κάτι άλλο: "Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φύγω από την ΑΕΚ. Ούτε κι από την Ελλάδα. Κι ότι θα έμενα τόσα πολλά χρόνια στο εξωτερικό". Όμως έφυγε και φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια μακριά από την Ελλάδα. Έχει παίξει σε πολλές ομάδες, όλες στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά ξεχωρίζει την ΤΣΣΚΑ: "Η ΤΣΣΚΑ ήταν για μένα μεγάλο σχολείο, κρίνοντας από τις εμπειρίες που απέκτησα και από όσα έζησα εκεί. Και φυσικά από τον τίτλο της Ευρωλίγκας που κερδίσαμε. Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται. Είναι το όνειρο κάθε παίκτη".

Ο Νίκος Ζήσης μιλάει με αγάπη για την Εθνική ομάδα και όλα όσα πέτυχε με αυτήν: "Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα όσα έχω καταφέρει. Η συμμετοχή μου σε αυτήν είναι πάνω απ' όλα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κέρδιζα τόσα πολλά με την Εθνική. Κι αυτά θα τα εκτιμώ και θα τα θυμάμαι πάντα". 

Ο διεθνής γκαρντ εξηγεί και γιατί μένει εδώ και τρία χρόνια στο Μπάμπεργκ: "Νιώθω ότι όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι που με έχουν, οπότε κι εγώ θέλω να κάνω τα πάντα για να τους το ανταποδώσω", λέει, ενώ στο βίντεο φιλοξενούνται επίσης ο προπονητής του Αντρέα Τρινκέρι και οι συμπαίκτες του, Λούκα Μίτροβιτς και Μπράις Τέιλορ, που μιλούν φυσικά με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν.

Ιδού το βίντεο με το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον Νίκο Ζήση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ