25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

American beauty

Mε τους Μούντι και Άρμστεντ να σηκώνουν στις πλάτες τους την ομάδα και τον Γκούντγουιν να βοηθά καταλυτικά στη μάχη των ριμπάουντ, το Ρέθυμνο νίκησε στην Κρήτη τον Προμηθέα με 82-78 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα της Πάτρας βρήκε τον μπελά της από την άμυνα των γηπεδούχων και η αντίδρασή της αποδείχθηκε καθυστερημένη, καθώς στο τελευταίο τρίλεπτο επιχείρησε μεν την ανατροπή, αλλά δεν πρόλαβε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, καθώς και οι δύο ομάδες πρόσεξαν τις άμυνές τους και δεν ρίσκαραν να ανοίξουν το ρυθμό. Ο Προμηθέας χρησιμοποίησε κατά κόρον ψηλές πεντάδες, με τις οποίες θέλησε να αποτρέψει τον Βετούλα να βάλει όλους τους καλούς κοντούς του μαζί και να χτυπήσει στα μις ματς. Τα κατάφερε, καθώς ο Μιλόσεβιτς έκανε σπουδαία δουλειά, ειδικά στην πρώτη περίοδο, όμως δεν είχε άλλον συμπαραστάτη στο σκοράρισμα, ενώ και τα περιφερειακά σουτ ήταν άστοχα.

Άστοχο ήταν και το Ρέθυμνο από την περιφέρεια, ενώ πράγματι εξαιτίας των ψηλών πεντάδων του Προμηθέα δεν μπόρεσε να παίξει για πολλή ώρα με τους Μούντι, Άρμστεντ μαζί. Προσπάθησε να χτυπήσει πιο πολύ μέσα στο καλάθι με τους Γκούντγουιν και Λι, ενώ και ο Μούντι ήταν δραστήριος από την περιφέρεια. 

To Ρέθυμνο κατάφερε να ξεφύγει στο 13' με 23-16 χάρη σε ένα μακρινό τρίποντο του Γιαννόπουλου, όμως η απάντηση του Προμηθέα ήταν άμεση. Μέσα σε δύο λεπτά και χάρη σε δύο τρίποντα από τους Λίποβι και Φαγέ έκανε ένα 8-0 και πέρασε μπροστά με 24-23 και το ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, έληξε δε ισόπαλο 33-33.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Μούντι και Γκίκας διαχειρίζονταν άριστα το παιχνίδι των ομάδων τους, ο δε Μούντι ήταν αποτελεσματικός και στο κομμάτι της εκτέλεσης αποτελώντας ένα διαρκή πονοκέφαλο για την άμυνα του Προμηθέα. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να ξεφύγει στο 26' όταν προηγήθηκε με 49-44, όμως ο Προμηθέας αντέδρασε άμεσα και με τρίποντο του πολύ καλού Μιλόσεβιτς μείωσε στον πόντο στο τέλος της τρίτης περιόδου (54-53).

Στην τελευταία περίοδο η πεντάδα με τους πέντε Αμερικανούς που έβαλε ο Βετούλας βοήθησε το Ρέθυμνο να ξεφύγει με 59-54 στα πρώτα λεπτά, ωστόσο μετά το 35' όταν ο Άρμστεντ πήρε μπροστά, το προβάδισμα έγινε ασφαλές. Καθώς ο Μούντι πέρασε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, ο Άρμστεντ βγήκε μπροστά και με 6 συνεχόμενους πόντους έκανε το 69-59 στο 36', δεδομένου ότι από την άλλη πλευρά ο Προμθέας είχε σοβαρά προβλήματα απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, που επιπλέον έλεγχαν και τα ριμπάουντ.

Το πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα πάντως το έβαλε ο Ντάνιελς. Δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε ο Αμερικανός ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία και έκανε το σκορ 73-62 δίνοντας μεγάλη ασφάλεια το Ρέθυμνο, την οποία τη χρειάστηκε. Διότι στο διάστημα που απέμενε πίστεψε ότι είχε κερδίσει και χαλάρωσε, με αποτέλεσμα ο Προμηθέας με τον συγκλονιστικό Μιλόσεβιτς, μείωσε 79-73 ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Και καθώς το Ρέθυμνο συνέχισε να κάνει λάθη, ο Δημάκος με νέο τρίποντο μείωσε 79-76 με 32'' να απομένουν για τη λήξη. 

Ο Γιαννόπουλος στη συνέχεια έβαλε δύο βολές, ο Προμηθέας έχασε τέσσερις(!), αλλά πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ και με τον Μιλόσεβιτς μείωσε 81-78 κι εκεί μια αμφιλεγόμενη απόφαση του Καρακατσούνη έκρινε το παιχνίδι. Οι παίκτες του Προμηθέα πίεσαν και η μπάλα βγήκε εκτός παρκέ, όπως φάνηκε από το ριπλέι από τα πόδια παίκτη του Ρεθύμνου. Ο πρώτος διαιτητής, όμως, παρότι έκανε χρήση του isntant replay εδωσε την μπάλα στο Ρέθυμνο και όχι στον Προμηθέα, που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και το παιχνίδι.

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: O Ντάνιελ Άρμστεντ έκλεψε τη δόξα του Μούντι, ο οποίος επί 30 λεπτά ήταν η κολώνα του Ρεθύμνου και αυτός που αποτελούσε μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα του Προμηθέα. Όμως στην τελευταία περίοδο ο Άρμστεντ πήρε φωτιά και ήταν αυτός που έφερε το Ρέθυμνο μπροστά με διψήφια διαφορά και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά 64 βολές! 34 το Ρέθυμνο και 30 ο Προμηθέας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ EΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ