26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Γκάμπριελ στο basketa.gr : «Δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει τους συμπαίκτες μου»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη, και με ρεκόρ 7-3 βρίσκεται μια θέση κάτω από τους δυο προπορευόμενους (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός), βαδίζοντας όπως δείχνει σε σωστό δρόμο.

Στο χθεσινό (1/12) παιχνίδι οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβλήθηκαν την Μάλαγα, πολύ δυσκολότερα από το τελικό 82-71, ανεβάζοντας και πάλι την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έπραξαν και στη νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη αγωνιστική.

Ο Κένι Γκάμπριελ, μπορεί να αγωνίστηκε για μόλις 14 λεπτά (και αυτά σκάρτα), αλλά εκτός από τους 4 πόντους που είχε και τα 3 ριμπάουντ, έβγαλε ενέργεια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Εύλογο ήταν να τον ρωτήσουμε αν ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται σε ομάδα δευτέρου ημιχρόνου, και τι συμβαίνει στο πρώτο : «Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι όλες στην Ευρωλίγκα, η οποία μας οδήγησε στον ρυθμό της. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα πρώτα ημίχρονα, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν τους αφήσαμε περιθώρια σκέψης», ενώ για την ενέργεια και το πάθος που βγάζει ο ίδιος ερχόμενος από τον πάγκο ανέφερε : «Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι εδώ και στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν είναι τα δεύτερα ημίχρονα ή αν εγώ δίνω την ενέργεια που λέτε, αλλά από την στιγμή που μπαίνω στο παρκέ θα δίνω τα πάντα, ενώ όλοι πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο».

Στη συνέχεια η συζήτηση έφτασε και στην περιβόητη φάση με τον Κάρλος Σουάρεζ, η οποία γύρισε και τον διακόπτη με τον ίδιο να αναφέρει: «Μπήκα μπροστά, γιατί δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει συμπαίκτη μου, εμείς είμαστε οικογένεια, και πάντα θα βγαίνω μπροστά. Εδώ είναι το σπίτι μας και θα το προστατεύουμε. Φυσικά έπαιξε ρόλο αυτή η φάση, το γήπεδο ξεσηκώθηκε και εμείς βγάλαμε εγωισμό και πάθος και φτάσαμε στη νίκη», ενώ για την παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν αφοπλιστικός : «Φίλε, είναι απολαυστικοί, τρελαίνομαι να παίζω για αυτούς. Μας βοηθούν απίστευτα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει στόχο το Final Four και δε το τρόπαιο ανέφερε: «Φυσικά. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό αυτοί είναι οι στόχοι μας, και νομίζω έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι στην σειρά, αλλά έχουμε ενθουσιασμό και πίστη. Φίλε να ξέρεις, είναι ευλογία να είσαι στον Παναθηναϊκό, και είμαι ευτυχισμένος εδώ».

Τέλος, και ξεφεύγοντας λίγο από το παιχνίδι τον ρωτήσαμε για το περιβόητο κάρφωμα στο ΣΕΦ, και αυτό ήταν το καλύτερο της καριέρας του : «Ήταν ανάμεσα στα καλύτερα, και φυσικά μπορώ να πηδήξω ψηλότερα!!!Έχω κάνει και καλύτερα, τα οποία μπορεί να μην έχετε δει, όπως στο κολέγιο, στο Ρέθυμνο, στην Τουρκία, αλλά υπόσχομαι ότι θα υπάρξουν και καλύτερα...»

photo credit: eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ