Η Παρτίζαν πήρε το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Ντουμπάι BC με 86-76 και την «έπιασε» στην κορυφή του 1ου ομίλου της Αδριατικής Λίγκας. Παρ' όλα αυτά, στην 1η θέση παρέμεινε η ομάδα των Εμιράτων με ρεκόρ 15-1, όσο έχουν πια και οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου, καθώς στο μεταξύ τους ματς του 1ου γύρου είχαν επικρατήσει με 12 (82-70).
Το παιχνίδι είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα για ένα ημίχρονο (44-39), ωστόσο η 3η περίοδος ανήκε ξεκάθαρα στη σέρβικη ομάδα. Με επί μέρους σκορ 28-19, μετέτρεψαν το +5 του ημιχρόνου σε +14 στο 30' (72-58), διατηρώντας διψήφια διαφορά (77-66) μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο. Ένα σερί 8-0 στα επόμενα 2:20' από τους φιλοξενούμενους έφεραν το ματς σε απόσταση τριών πόντων (77-74), με τον Ουάσινγκτον να βάζει τέλος στην υπόθεση νίκη.
💥 Justin Anderson!💥
— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) February 9, 2026
What a dunk!@PartizanBC | @dubaibasket #ABALiga | #AdmiralBetSlamDunk pic.twitter.com/W1eSumH9uL
🚨🚨
— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) February 9, 2026
Sterling Brown beats the halftime buzzer!@PartizanBC | @dubaibasket #ABALiga | #NLBMagicMoment pic.twitter.com/nWRbPUubXa
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Παρτίζαν βράβευσε τον Αλέκσα Αβράμοβιτς, που βρίσκεται πλέον στη Ντουμπάι BC. Ο Σέρβος γκαρντ φόρεσε τα ασπρόμαυρα για μια τριετία, από το 2021 έως το 2024, κατακτώντας με τη σέρβικη ομάδα το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας το 2023, ενώ βρέθηκε μια «ανάσα» από το Final-4 της Ευρωλίγκας το 2023.
Beautiful memories never die!
— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) February 9, 2026
Ahead of tonight's game, @PartizanBC and their fans honoured their former player Aleksa Avramović, who spent unforgettable 3 seasons at their club!#ABALiga pic.twitter.com/4FmkurPM88
Όσον αφορά τον πίνακα των scorers, φυσικά δε γίνεται να μην πέσει το μάτι στον Ουάσινγκτον. Ο γκαρντ των νικητών πραγματοποίησε μια «μαγική» εμφάνιση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 33 πόντους (11/19 σουτ), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 20' συμμετοχής. Θετικός και ο Μπράουν με 12 πόντους (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 λάθη). Απ' τη μεριά των ηττημένων, ο Καμπενγκέλε ήταν ξανά τρομερός (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ), όπως και ο Μπέικον (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ).
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.








