19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιαν Βουγιούκας στο basketa.gr : «Ο Ντένμον ήταν μαγικός»

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του απέναντι στην Χίμκι, την οποία υπέταξε με 93-65, δείχνοντας να βγαίνει στο ξέφωτο, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο την κρίση που άφησε πίσω του ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Τσάβι Πασουάλ «ξέσπασε» επιθετικά απέναντι στην αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχοντας 17/27 τρίποντα, με τον Μάρκους Ντένμον να δίνει απαντήσεις έχοντας 7/9 τρίποντα, με τα 5 να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ιαν Βουγιούκας από την πλευρά του ήταν θετικός, έχοντας 7 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τον Τόμας Ρόμπινσον, με τον οποίο είχε και μια φιλονικία στην 3η περίοδο. Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι, όσο και στο γεγονός : «Αν και σπάνια εκνευρίζομαι, αυτό που με εκνεύρισε ήταν ότι μου χτύπησε τα χέρια ενώ είχε σφυρίξει ο διαιτητής. Ωστόσο, αυτά συμβαίνουν στα παιχνίδια, δεν δόθηκε συνέχεια, ενώ δεν ανταλλάξαμε και καμία κουβέντα μεταξύ μας», ενώ για τον ίδιο και παιχνίδι του, αναφέρθηκε πως είναι πάντα στη διάθεση του προπονητή του:

«Είμαι από τους παίκτες που θα αγωνιστώ όπως θέλει ο προπονητής μου, ο οποίος με χειρίζεται. Είμαι από τα πεντάρια, τα λεγόμενα παλιάς κοπής, από τα λίγα που έχουν απομείνει πλέον στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, και ο προπονητής μου γνωρίζει που χρειάζομαι και το μπορώ να προσφέρω».

Φυσικά δεν μπορούσε να μην βγάλει το καπέλο στον Ντένμον, ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι, πρόσθεσε ότι ο Παναθηναϊκός είχε και την απαραίτητη τύχη : «Ο Μάρκους έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ήταν μαγικός, μας έδωσε ώθηση, και φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε, η Χίμκι είχε απουσίες με τους Γκιλ και Χάνεϊκατ να είναι εκτός, και εμείς φανήκαμε και τυχεροί βάζοντας τόσα πολλά σουτ», ενώ για το το ΣΕΦ άλλαξε το τσιπάκι στην ομάδα είπε : «Δεν ξέρω αν η νίκη στο ΣΕΦ άλλαξε το τσιπάκι, αλλά ήταν μια ψυχολογική τόνωση που την χρειαζόμασταν. Η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σιγά σιγά, και θα πρέπει να διαχειριστούμε την κάθε κατάσταση διαφορετικά. Σίγουρα θα υπάρξουν και καλές και κακές στιγμές».

Για το επερχόμενο αυριανό (16/11) παιχνίδι με την Εφές στην Τουρκία ανέφερε : «Την έχουμε παρακολουθήσει, και βρίσκεται σε διαρή άνοδο, κερδίζοντας στην Βαρκελώνη και σήμερα (χθες 14/11) στο Τελ Αβιβ την Μακάμπι. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, και το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το ταξίδι ως την Πόλη είναι κοντινό, και δεν θα ταλαιπωρηθούμε».

Τέλος, σε ερώτηση μας για το αν έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό την ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας ήταν κατηγορηματικός : «Ήταν δύσκολο να το ξεπεράσουμε, χάνοντας ουσιαστικά ένα στόχο που ήταν το κύπελλο. Εγώ προσωπικά δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα, αλλά πλέον κοιτάζω μπροστά, στους δυο επόμενους στόχους μας»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ