Η Ρετζιάνα του Δημήτρη Πρίφτη νίκησε 99-87 την Πέλιστερ Μπίτολα στην πρεμιέρα των προκριματικών του Basketball Champions League. Με το «δεξί» και οι Αντβέρπ Τζάιαντς όπου επικράτησαν με 79-71 επί της Οραντέα.
Η ιταλική ομάδα είχε ένα εύκολο απόγευμα στη Βουλγαρία όπου διεξάγονται οι προκριματικοί αγώνες. Κατείχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασε ακόμα και στο +19 απέναντι στην ομάδα της Βορείου Μακεδονίας.
Πρώτος σκόρερ της Ρετζιάνα αναδείχθηκε ο Κουάμ Τσίτχαμ Τζ με 22 πόντους, έχοντας 6/9 τρίποντα μαζί με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Τζέιλεν Μπάρφορντ ακολούθησε με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.
Στην νίκη έφτασε και η ομάδα της Αμβέρσας η οποία προκρίθηκε επί της Οραντέα με σκορ 79-71. Ένα καλό «ξέσπασμα» στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Ρόελ Μουρς ήταν αρκετό για το θετικό αποτέλεσμα.
Τζόελ Μάρεϊ με 20 πόντους και Άντριου Φανκ με 16 ήταν οι πρωταγωνιστές των Τζάιαντς. Τσόλακ και Κέστελουτ ακολούθησαν με 10 πόντους έκαστος.
Οι δύο ομάδες που επικράτησαν σήμερα θα αναμετρηθούν την Κυριακή (21/09 14:15) στα ημιτελικά των προκριματικών για την είσοδο στους ομίλους του BCL.