24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μεγάλη εβδομάδα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαθε τελικά αυτό που ήθελε πάση θυσία να αποφύγει. Μπήκε στο ξεκίνημα της σεζόν, πριν καλά καλά φύγει ο Οκτώβρης κι ενώ ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της, σε διαδικασία "τελικών". Μπήκε το "πρέπει" στους αγώνες της πολύ νωρίς και πρέπει πλέον να διαχειριστεί την έξτρα πίεση που δημιουργεί ο κίνδυνος να χάσει βασικούς αγωνιστικούς στόχους της πολύ πρόωρα.

Τα αποτελέσματα δεν την βοηθούν να βρει με ηρεμία τον βηματισμό της. Οι δύο ήττες στο πρωτάθλημα την έχουν αφήσει πίσω σε σχέση με την προσδοκία που υπήρχε για απόλυτο αριθμό νικών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Champions League, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο μεγάλος φετινός στόχος. Σε έναν όμιλο δύσκολο και πολύ ανοικτό οι δύο εντός έδρας ήττες αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα πλέον και ο κίνδυνος η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη, εφόσον δεν υπάρξει άμεση επιστροφή στις νίκες, είναι πλέον ορατός.

Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένη τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε όλα τα κλιμάκια της ομάδας για την εικόνα που αυτή εμφανίζει στο παρκέ (δεν είναι μόνο ότι χάνει, δηλαδή, αλλά δεν παίζει και καλά ούτε και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης), η εβδομάδα που ακολουθεί αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της ΑΕΚ στη φετινή αγωνιστική σεζόν. Ο εντός έδρας αγώνας της Τετάρτης με τη Ρόζα Ράντομ για το Champions League και ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, όπου η Ένωση είναι γηπεδούχος, απέκτησαν αίφνης καθοριστική σημασία.

Αναζητούνται δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια και όσο κι αν αυτό ακούγεται ιδιαιτέρως φιλόδοξο, με δεδομένο ότι ο ένας εκ των δύο αντιπάλων είναι ο Παναθηναϊκός της Ευρωλίκας, του πολλαπλάσιου μπάτζετ και της υψηλότερης αγωνιστικής ποιότητας και εμπειρίας, αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί αυτές τις μέρες στην ΑΕΚ. Ενδεχόμενη ήττα την Κυριακή δεν θα αντιμετωπιστεί ως ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά ως αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου, άρα ως αποτυχία στον έναν από τους τρεις στόχους που είχε τεθεί. Και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα κακά αποτελέσματα και εμφανίσεις, είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ