15.9 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Εφές-Ολυμπιακός 91-89: Τιμωρός Λάρκιν (pics)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα ματς με πολλά εξαιρετικά διαστήματα στην Πόλη και μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου είχε τον έλεγχο του αγώνα με την Εφές, όμως ο παικταράς Λάρκιν και τα μαζεμένα λάθη στο τέλος του στέρησαν ένα μεγάλο «διπλό», με την τουρκική ομάδα να επικρατεί με 91-89 και να παίρνει μια σπουδαία ανάσα, με αμφότερες τις πλευρές πια να μετρούν 2-2 ρεκόρ σε τέσσερις αγώνες.

Ο Φουρνιέ έδειξε εξαρχής να πατά καλά, αλλά νωρίς φορτώθηκε με φάουλ, όμως ο Ολυμπιακός στόχευσε χαμηλά με Βεζένκοφ και Φαλ και γρήγορα πήρε, μάλιστα, διψήφια διαφορά, που έφτασε στο +13 (5-18 στο 6'). Με τον Πετρούσεφ να δίνει με τη σειρά του πράγματα από τον πάγκο και το μπάσκετ να είναι... σε στυλ Μπαρτζώκα και στις δύο πλευρές του παρκέ, η ψαλίδα μεγάλωσε και στο +15, πριν από το τρίποντο του Σμιτς για το 11-23 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε αναμέτρηση... Λάρκιν εναντίον Ολυμπιακού, με τον Αμερικανό να κρατά όρθια την ομάδα του, που κατάφερε μέχρι τα μέσα του να μειώσει στους τέσσερις πόντους (28-32). Οι Ντόρσεϊ και Πίτερς έδωσαν ανάσες, όμως ο Λάρκιν συνέχισε το «σόου» του, βρίσκοντας στο τέλος της περιόδου ορισμένα στηρίγματα, για μειωθεί η διαφορά στον πόντο, πριν από το καλάθι του Ντόρσεϊ για το 41-44 του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός άρχισε να ανοίγει αρκετά στην τρίτη περίοδο, με τον Φουρνιέ να επιστρέφει... το ίδιο ορεξάτος και τον Μιγιάτοβιτς να βλέπει κι άλλους παίκτες του να βοηθούν τον Λάρκιν, με τον Μπράιαντ μάλιστα να ισοφαρίζει με δικό του τρίποντο (59-59 στο 28'). Οι εκπληκτικοί Φουρνιέ και Βεζένκοφ, όμως, σε αυτό το διάστημα πίεσης από την τουρκική ομάδα, κράτησαν τους «ερυθρολεύκους» μπροστά, κλείνοντας στο +5 το δεκάλεπτο (65-70).

EUROLEAGUE 2024-2025 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Βιλντόζα και Ράιτ έδωσαν τις δικές τους λύσεις από τον πάγκο μαζί με τον «εκρηκτικό» ΜακΚίσικ και ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση (67-75 στο 32'). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, άρχισαν να βρίσκουν λύσεις από αρκετούς παίκτες τους κοντά και μακριά από το καλάθι, με τον Νουάρα μάλιστα να αρχίζει να παίρνει μπρος και να φέρνει ξανά το ματς σε ισορροπία (82-82 στο 36'). Μετά το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, δε, ο Μπράιαντ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με τρίποντο για το 85-82 και ο Λάρκιν απάντησε στις βολές των Φουρνιέ και Φαλ για το 87-86 στα 98". Τα επόμενα λάθη σε επιθέσεις της ελληνικής ομάδας την έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση και ο Μπράιαντ πέτυχε ένα σπουδαίο καλάθι από κοντά για το 89-86 στα 10.1" για την εκπνοή. Ο Φουρνιέ σούταρε με το που πήρε την μπάλα μετά το τάιμ άουτ, αλλά έκανε air ball και ο Νουόρα «σφράγισε» την νίκη της Εφές από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα το τρίποντο του ΜακΚίσικ για το τελικό 91-89 να μην αλλάζει κάτι.

Δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

ΦΟΝΙΑΣ: Ο Σέιν Λάρκιν ήταν εκείνος, που κράτησε την Εφές όρθια μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και ευστόχησε στις πιο κρίσιμες στιγμές, φτάνοντας μάλιστα... οικονομικά με τους 24 πόντους με 5/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 2/2 βολές, δίπλα σε δύο ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα λάθος, τρία κλεψίματα και 30 βαθμούς στην αξιολόγηση σε κάτι παραπάνω από 26 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές ήταν ελαφρώς πιο εύστοχη με 22/36 δίποντα και 12/24 τρίποντα έναντι 22/38 και 10/23 αντίστοιχα για τον Ολυμπιακό, που επίσης πλήρωσε το γεγονός, ότι έκανε έξι λάθη στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα, όταν μέχρι τότε είχε υποπέσει μόλις σε τρία.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ