23 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Καραγιαννίδης: «Χρειάζεται χρόνος για να βρούμε χημεία, θέλω να ζήσω την εμπειρία της Εθνικής»

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης μετά τη χθεσινή καλή εμφάνιση του, στη νίκη-ανατροπή του Προμηθέα απέναντι στο Λαύριο με 93-84, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για την σεζόν των Πατρινών μέχρι στιγμής, τους ατομικούς και ομαδικούς στόχους αλλά και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά είπε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν: «Θέλουμε τον χρόνο μας, να βρούμε λίγο τον ρυθμό μας. Είχαμε κάποιες απώλειες, κάποιοι παίκτες μπήκαν τώρα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Να περάσει ο καιρός, να το βρούμε μεταξύ μας και θα είμαστε πολύ καλοί. Η προετοιμασία έχει τελειώσει θεωρητικά, αλλά τώρα έχουν έρθει δύο παίκτες και κάποιοι από τραυματισμό, οπότε πρέπει να μπουν κι αυτοί στον ρυθμό της ομάδας. Τώρα βρισκόμαστε μεταξύ μας, να βρούμε χημεία, ο ένας τον άλλον, ο καθένας τον ρόλο του. Είναι νωρίς ακόμα».

Για τους στόχους της ομάδας στο BCL: «Γενικά είναι μια ωραία εμπειρία. Και πέρυσι το έζησα, αλλά όχι τόσο πολύ, γιατί ήμουν σε μια μεταβατική περίοδο. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το ζω απόλυτα. Δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πολύ πιο δύσκολο. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πέρυσι κάναμε μια καλή χρονιά και θέλουμε και φέτος να ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο».

Για το αν υπάρχει πίεση στον Προμηθέα: «Θέλουμε πάντα να είμαστε στο ψηλότερο σημείο. Όλο το κομμάτι είναι να καταφέρουμε να “ενωθούμε” έτσι ώστε να είναι λίγο πιο ομαλό σε όλους. Σίγουρα υπάρχει πίεση, γιατί είναι πολλά και τα παιχνίδια. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς το προηγούμενο, πρέπει να προχωράς. Αυτό είναι κάπως καλό, αν και πρέπει να θυμόμαστε τα παλιά λάθη και να τα διορθώνουμε».

Για τη φετινή Greek Basketball League: «Μου άρεσε πάρα πολύ το Λαύριο σαν ομάδα. Δε θεωρώ ότι είναι τόσο αδύναμες οι ομάδες στην GBL. Αν εξαιρέσουμε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, όλες οι ομάδες είναι πάνω-κάτω ίσες. Σε μια καλή μέρα, μια κακή μέρα, μια κακή στιγμή μπορούν να γίνουν πολλά. Το Λαύριο με τον Ολυμπιακό ήταν ανταγωνιστικό. Δε θεωρώ πως θα υπάρχουν ομάδες που είναι αδύναμες, θα είναι όλοι κοντά».

Για το αν ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που καλύπτει τα «θέλω» του: «Στο 100%. Ο Προμηθέας είναι ένα σωματείο που γενικά προσέχει τους παίκτες του και το δικό του κοινό. Έχω ξαναπεί ότι για τους νέους είναι απ’ τα καλύτερα σωματεία, αν όχι το καλύτερο, για να κάνουν την αρχή τους, λόγω των εγκαταστάσεων, του τρόπου συμπεριφοράς. Ήρθα εδώ και τα βρήκα όλα έτοιμα, με βοήθησαν σε όλα, δεν είχα άλλη έγνοια πέραν του να είμαι συγκεντρωμένος στο μπάσκετ. Είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και την “άρπαξα”. Έχω πολύ καλή χημεία με τον κόουτς και το στυλ του είναι πολύ κοντά με το δικό μου. Έτσι ήρθε αυτή η ευκαιρία και εννοείται πως την “άρπαξα”».

Για το ότι έχει αγωνιστεί σε GBL και Elite League: «Όσες περισσότερες εμπειρίες έχεις, τόσο πιο “ανοιχτό” μυαλό αποκτάς. Εγώ ξεκίνησα απ’ τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά πήγα και σε πιο κάτω κατηγορίες. Έχω δοκιμάσει τις κατηγορίες και ξέρω πάνω κάτω τι γίνεται. Είναι διαφορετικό στυλ το κάθε επίπεδο. Σίγουρα κάτι κερδίζεις από αυτά. Οι αγώνες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και χαίρομαι πάρα πολύ που σε όλα τα επίπεδα είχα όλον αυτόν τον χρόνο να αποκτήσω όση εμπειρία έχω μέχρι τώρα».

Για το αν έχει στο μυαλό του το να παίξει στην Εθνική: «Δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας παίκτης που δεν είναι τιμή του να φοράει το εθνόσημο. Δεν το έχω τόσο πολύ στο μυαλό μου ότι θα υπάρξει αυτό άμεσα, γιατί καταλαβαίνω ότι είμαι μικρός ακόμα και έχω χρόνια μπροστά μου. Θέλω να το δω κι αυτό, γιατί δεν είχα την ευκαιρία όταν ήμουν μικρότερος. Θέλω πολύ να το ζήσω αυτό το κομμάτι».

Για το αν σκέφτεται το να ξαναγωνιστεί κάποια στιγμή στις ΗΠΑ: «Δε μπορώ να το σκεφτώ αυτήν τη στιγμή, γιατί νιώθω πιο πολύ ευρωπαίος παίκτης. Νιώθω ότι το στυλ μου είναι ευρωπαϊκό, όχι τόσο στο δικό τους στυλ. Νιώθω ότι εδώ ταιριάζω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ