21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι είναι περισσότερα από αυτά που φαίνονται (vids)

Η ΑΕΚ έψαχνε για έναν παίκτη στο «5» και τον βρήκε στο πρόσωπο του ΡαϊΚουάν Γκρέι. Μία όχι και τόσο κλασική περίπτωση σέντερ αφού ο νέος παίκτης της «Ένωσης» θυμίζει κάτι από… Κάιλ Χάινς. Ένας σέντερ «τσέπης» αφού είναι ύψους μόλις 2.01 όμως και αυτό δεν περιγράφει απόλυτα τα χαρακτηριστικά του αφού πρόκειται για παίκτη με όγκο που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί.

 

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι έγινε ντραφτ το 2021 όμως ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες του στο ΝΒΑ αφού έπαιξε τέσσερα όλα κι όλα παιχνίδια στις δύο προηγούμενες σεζόν με τους Νετς και τους Σπερς. Μετρώντας όμως 114 παιχνίδια στην G League τα πήγε μία χαρά, δείχνοντας ότι έχει ένα πολυδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Οι μέσοι όροι του το φανερώνουν.

 

Ο νέος σέντερ της ΑΕΚ παίζοντας με τους Long Island Nets και τους Austin Spurs είχε 12,4 πόντους, 6,9 ριμπάουντ, 3,3 ασίστ και 1,4 κλεψίματα. Συνήθως δηλαδή το stat line του έχει… απ’ όλα. Αυτό αποδείχτηκε στον μέγιστο βαθμό στις 22 Ιανουαρίου, όταν ο Γκρέι θύμισε… ορχήστρα στη νίκη των Austin Spurs επί των Salt Lake City Stars με 112-101.

 

Δεν ήταν μόνο το ρεκόρ καριέρας των 35 πόντων και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά (13/19 δίποντα, 2/3 τρίποντα) αλλά και το ότι «έγραψε» 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και κανένα λάθος σε 31:17.

 

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γνωρίσουμε την καλύτερη, ως τώρα, εκδοχή του ΡαϊΚουάν Γκρέι…

 

 

Γυρίζοντας πιο πίσω, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, βρίσκουμε ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο ο νέος σέντερ της ΑΕΚ έδειξε ότι είναι περισσότερα από αυτά που δείχνει. Στο παιχνίδι των Long Island Nets με τους Agua Caliente Clippers (η ομάδα του ηττήθηκε με 95-102), ο Γκρέι δεν βρέθηκε σε καλή, επιθετικά, βραδιά. Είχε μόλις 3 πόντους σε 40:42 με 1/7 σουτ.

 

Κι όμως, κατάφερε όχι μόνο να μην είναι αρνητικός αλλά και να εξελιχθεί σε παράγοντα του αγώνα, «αγγίζοντας» σχεδόν το double-double με δύο εντυπωσιακές επιδόσεις. Είχε 17 ριμπάουντ και 9 ασίστ!

 

Στα highlights εκείνου του αγώνα εμφανίζεται με το Νο1 των Long Island Nets (με την μπλε εμφάνιση)...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ