28.3 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Καμερούν-Λετονία 59-72: Με τη δύναμη της έδρας της προκρίθηκε στον τελικό (vids)

Η Λετονία δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους κόντρα στο Καμερούν, ωστόσο με τη δύναμη της έδρας της ένα καλό δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να βρει ρυθμό και να φτάσει στη νίκη με 72-59, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού της Ρίγας, εκεί όπου θα βρει απέναντί της τη Βραζιλία.

 

Η ομάδα της Βαλτικής προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του 1ου ημιχρόνου να «χτίσει» μια διαφορά πάνω στην οποία θα «πατήσει» στη συνέχεια και το έκανε με ένα +7 στο 10’, με τους Αφρικανούς, πάντως, να μην μένουν αρκετά πίσω. Ανταγωνιστική η εικόνα του αγώνα μέχρι και το 30’, με τους Λετονούς να ξεκινούν την 4η περίοδο με ένα σερί 9-0, φτάνοντας στο +12 (50-62), μια απόσταση που διατήρησαν μέχρι και το φινάλε για να προκριθούν στον τελικό του Προολυμπιακού που διεξάγεται στη χώρα τους.

Για τους νικητές, ο Ρίχαρντς Λόμαζς είχε 20 πόντους με 1/7 τρίποντα (5/6 δίποντα, 7/7 βολές), ο Ντέιβις Μπερτάνς έμεινε στους 12 πόντους, ενώ ο Ρόλαντς Σμιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για το Καμερούν ήταν ο Γουίλιαμς Ναρέις με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ κανείς άλλος παίκτης δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Σε κάκιστη μέρα ο νατουραλιζέ του Καμερούν (4 πόντοι, 2/20 σουτ, 0/9 τρίποντα).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ