21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακός – Μακάμπι 89-72: «Ερυθρόλευκος σίφουνας» με μυθικό Μιλουτίνοφ (pics+vid)

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη διέλυσε στο ΣΕΦ με 89-72, σε αγώνα της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, έχοντας σε απίθανο βράδυ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από τις δύο ήττες επί ισπανικού εδάφους από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, συνήλθαν και δεν άφησαν περιθώρια στους Ισραηλινούς οι οποίοι έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των Πειραιωτών.

Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν ρεκόρ 12-10, όσο έχει και η «ομάδα του λαού», με την Μπασκόνια να έχει κι εκείνη ακριβώς την ίδια συγκομιδή, με τα τρία κλαμπ να συγκατοικούν στην εξάδα και το μόνο δεδομένο είναι ότι σε πιθανή ισοβαθμία μόνο με τη Μακάμπι, ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί με δύο νίκες.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι αλλά ακολούθησε «ερυθρόλευκη καταιγίδα» στη συνέχεια και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διψήφιες διαφορές που έφτασαν ακόμα και τους 13 πόντους (23-10), ωστόσο οι Ισραηλινοί κατόρθωσαν με κάποια τρίποντα να πλησιάσουν κάπως. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου πάντως οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν σημαντικό προβάδισμα οκτώ πόντων (26-18).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την «ομάδα του λαού» να εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στην πεντάδα των γηπεδούχων και να «τρέχει» ένα επιμέρους σκορ 10-2, ισοφαρίζοντας 28-28 στο 13', όμως σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο κόουτς Μπαρτζώκας επανέφερε τους βασικούς του και στο 15' η ελληνική ομάδα αποκατέστησε την τάξη παίρνοντας προβάδισμα 34-28. Η συγκεκριμένη διαφορά παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-26.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε πολύ με την αρχή του παιχνιδιού. Κι αυτό διότι πάλι η Μακάμπι σημείωσε το πρώτο καλάθι για το 42-38, όμως ακολούθησε ένα «ερυθρόλευκο» σερί 12-0 με τρίποντα και «πάρτι» του Μιλουτίνοφ για το 54-38 στο 25'. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σχετικά εύκολα την... πρωτοπορία και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ξέφυγαν και με 17 (67-50), ωστόσο στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΣΕΦ έγραφε 69-57 και ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο για την επικράτηση.

Αυτή τη φορά όμως οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν διάθεση να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να επιστρέψουν στο ματς και με σερί 9-0 στην αρχή της τελευταίας περιόδου εκτόξευσαν τη διαφορά στους 21 (78-57, 32'), «καθαρίζοντας» την υπόθεση και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Πράγματι η κόρνα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να κερδίζει άνετα με 89-72.

Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κάλυψε και με το παραπάνω την απουσία του τραυματία Μουσταφά Φαλ και πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση με 20 πόντους και 20 ριμπάουντ (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας), έχοντας πετύχει double double από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μεγάλη εμφάνιση επίσης από τους Κάνααν και Πίτερς με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα. Από το «ναυάγιο» των φιλοξενούμενων δεν διασώθηκε κανείς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν ήταν εύστοχοι από μακρινή απόσταση, κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο δεύτερο μισό και τελικά τελείωσαν το ματς με ποσοστό μεγαλύτερο από 40%, ενώ παράλληλα είχαν πολύ καλύτερη αναλογία στις ασίστ για λάθη και κάπως έτσι επικράτησαν με άνεση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ